Ταξιδια

Η Eύβοια του Μάνου Βουλαρίνου

«Ό,τι και να θέλετε, η Εύβοια το προσφέρει με το παραπάνω»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mάνος Βουλαρίνος

Ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Μάνος Βουλαρίνος γράφει για την δική του Εύβοια

Θέλετε φυσική ομορφιά που είναι σπάνια και ποικιλόμορφη; Θέλετε πράσινο; Θέλετε ξεραΐλα; Θέλετε βουνό; Θέλετε παραλιάρες χιλιομέτρων; Θέλετε μαγευτικούς πριβέ κόλπους; Θέλετε αμμουδιές; Θέλετε βότσαλο; Θέλετε βράχια; Θέλετε αμμουδιές με βότσαλο και βράχια; Θέλετε πολυκοσμία; Θέλετε την ησυχία σας; Θέλετε καλό φαγητό; Αδιαφορείτε για το φαγητό και βολεύεστε με φαστφουντάδικα; Θέλετε περιπάτους στη φύση; Θέλετε άραγμα; Θέλετε κάτι για ζευγάρια; Θέλετε κάτι για οικογένεια; Θέλετε κάτι για ζευγάρια που ξεκινούν οικογένεια; Θέλετε κάτι για παιδιά, νέους, μεσήλικες ή γέρους; Θέλετε τιμές πιο λογικές κι από ζώνη ασφαλείας στην εθνική; Θέλετε πολυτέλεια; Θέλετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση με το ΙΧ σας για να μην πληρώνετε τα μαλλιοκέφαλά σας στην ακτοπλοΐα; Θέλετε οπωσδήποτε να μπείτε σε πλεούμενο γιατί διαφορετικά δεν καταλαβαίνετε καλοκαίρι; Ό,τι και να θέλετε, η Εύβοια το προσφέρει με το παραπάνω.

Mάνος Βουλαρίνος

Χάρη σ’ αυτό το μεγάλο νησί (που το αντιλαμβανόμαστε σαν κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας) καταλάβα πόσο εύκολο είναι να κάνεις ποιοτικές διακοπές σε πανέμορφα μέρη χωρίς να ξεπαραδιαστείς και χωρίς να ταξιδέψεις ατελείωτες ώρες παρέα με μερικούς εκατοντάδες συμπολίτες που ποτέ δεν τους διάλεξες για παρέα σου. Βρέθηκα σε μέρη που δεν πίστευα ότι υπήρχαν τόσο κοντά στην πρωτεύουσα (με προσωπικό αγαπημένο την παραλία του Μύλου, κάτω από τα Γιάλτρα, σε έναν κόλπο που μοιάζει με λίμνη και που αν βρισκόταν στη βόρεια Ιταλία θα ήταν το μέρος που οι πλούσιοι και διάσημοι έχουν τις βίλες τους). Οδήγησα σε δρόμους που λες και είναι φτιαγμένοι για ταινίες ή για διαφημίσεις. Έφαγα με ελάχιστα χρήματα φαγητά που αν η τιμή τους καθορίζονταν από τη νοστιμιά τους θα ήταν απλησίαστα. Κολύμπησα σε νερά όλων των ειδών. Βρέθηκα με κόσμο, απομονώθηκα, κουράστηκα, ξεκουράστηκα και κυρίως σταμάτησα να νοιάζομαι για το αν τα ακτοπλοϊκά είναι ακριβά ή φτηνά ή για το αν θα βρω κάπου ωραία να μείνω χωρίς να τινάξω στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η Εύβοια είναι για όλους και έχει τα πάντα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από έναν προορισμό. Και μπράβο της.        

*Ο Μάνος Βουλαρίνος είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ