Ταξιδια

Η Kύθνος του Άγγελου Βλαχόπουλου

«Στην Κύθνο αγάπησα κι αλλά πράγματα, απλά. Την εξερεύνηση με τη μάσκα και τα πέδιλα, τη χαλάρωση με τα φρούτα κάτω απ’ τα αλμυρίκια»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγγελος Βλαχόπουλος

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, αρχηγός της ομάδας Νόβι Μπέογκραντ στο πόλο, γράφει για τη δική του Κύθνο

Βρέθηκα για πρώτη φορά στο νησί που είναι ανάμεσα στην Κέα και στη Σέριφο το προηγούμενο καλοκαίρι, και επέστρεψα μετά από δύο μήνες. Ένας πανέμορφος και φιλόξενος τόπος που από τότε θέλω να επισκέπτομαι ξανά και ξανά. Μόλις 2 ώρες αφότου ξεκινήσεις από το Λαύριο θα βρεθείς σε μια καταγάλανη παραλία της Κύθνου, είτε οργανωμένη είτε ανοργάνωτη. Η αλήθεια είναι ότι πριν από την Κύθνο προτιμούσα τις οργανωμένες παραλίες και τις παροχές τους. Στην Κύθνο, όμως, αγάπησα κι αλλά πράγματα, απλά. Την εξερεύνηση με τη μάσκα και τα πέδιλα, τη χαλάρωση με τα φρούτα κάτω απ’  τα αλμυρίκια. Το Baiocco στην Απόκρουση και η παραλία Κολώνα ήταν ιδανικές για να ξεκινήσω τη μέρα μου, ενώ αν κάναμε μια στάση στη Γαϊδουρόμαντρα με την παρέα, δεν έλειπαν οι μάσκες και οι αναπνευστήρες για να απολαύσουμε τη μαγεία του βυθού. Φυσικά και ένα μικρό ψυγείο γεμάτο με εφόδια για να αράξουμε μέχρι αργά το απόγευμα. Η παραλία των Αντώνηδων που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στον γραφικό οικισμό της Παναγιάς Κανάλας, ήταν για μένα κατάλληλη όταν το νησί δεν είχε αρκετό κόσμο ή τις καθημερινές.

Άγγελος Βλαχόπουλος

«Το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας», όπως την αποκαλούν πολλοί, μου αρέσει γιατί σου παρέχει την επιλογή και για κάτι πιο extreme μέσα από μια μικρής διάρκειας πεζοπορία ή κατάβαση που σίγουρα θα σε ανταμείψει με κάποια μαγική παραλία στο τέλος. Εκεί ακριβώς βρίσκω την ηρεμία που χρειάζομαι μετά το τέλος της αθλητικής σεζόν, σε συνδυασμό με τις φοβερές παραλίες της και το καλό φαγητό. Όταν θες απομονώνεσαι και ηρεμείς, αλλά έχεις πάντα και την επιλογή για… παραθαλάσσιες ταβέρνες. Ωραίο φαγητό με τη θάλασσα να βρέχει τα ποδιά σου και με χαλαρές μελωδίες να σε ηρεμούν, αλλά παράλληλα να σε γεμίζουν ενέργεια. Για φαγητό είναι must το Μπαϊράκι στα Λουτρά με τις καλύτερες ψητές γαρίδες του κόσμου. Στη Χώρα το Margiora έχει ιδιαίτερα πιάτα, αλλά και το Baiocco για φαγητά με θέα.

Η απογευματινή βόλτα στη Χώρα της Κύθνου είναι για μένα χαλαρωτική, με τα σοκάκια και τα μαγαζάκια να σε βάζουν σε mood διακοπών και καλοπέρασης. Βραδινή διασκέδαση δεν έχει όπως σε άλλα νησιά με μπαρ και κλαμπ ως το πρωί, αλλά είναι μια καλή λύση ώστε να επικοινωνήσεις με τον άνθρωπό σου ή τους φίλους σου. Χαλαρό ντύσιμο, αμάξι ή μηχανάκι και χαλαρό ποτό μέχρι τις 2-3, αυτό είναι ένα είδος προσωπικής ευτυχίας. Κι αν η παρέα έχει όρεξη, τότε καλύτερα να έχεις ένα μαγιό στο αμάξι για μια γρήγορη βόλτα στα Λουτρά για ενδιαφέρουσες συζητήσεις μέσα στο καυτό ιαματικό νερό.

Άγγελος Βλαχόπουλος είναι ο αρχηγός της ομάδας Νόβι Μπέογκραντ στο πόλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ