Ταξιδια

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort: Πώς μοιάζει μια επίγεια «θεϊκή» εμπειρία

Το νέο ιερό ευζωίας στη Χαλκιδική

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Zeus International στη Κασσάνδρα της Χαλκιδικής

Για άλλους διακοπές είναι ένα όμορφο μέρος κάπου στο χάρτη, για άλλους δε μετράει το μέρος, αλλά μόνο η καλή παρέα. Άλλοι πάλι κοιτούν μόνο την άνεση τους, η οποία πάει πακέτο με ένα πεντάστερο resort –ομολογουμένως δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για camping. Αν όμως υπήρχαν διακοπές που συνδύαζαν όλα τα παραπάνω, συν του καλού φαγητού, που εγώ βάζω πάνω πάνω στη λίστα, τότε ναι θα μιλούσαμε για τις τέλειες διακοπές. Να, λοιπόν, που θα μιλήσουμε.

Εποχή: Ιούνιος. Το καλοκαιράκι μας χτυπά δειλά δειλά την πόρτα –τι κακό και αυτό με τις βροχές, αλλά εγώ κάθομαι και ξεκαθαρίζω email στο γραφείο. Κάπου εκεί σε αυτά που δεν έχω ανοίξει ακόμη βλέπω μια πρόσκληση για Χαλκιδική και συγκεκριμένα για το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort. «Τι ωραία!» σκέφτηκα, μόνο και μόνο από το όνομα του που παραπέμπει σε κόσμημα- αργότερα έμαθα ότι στα πορτογαλικά σημαίνει μπλε- φαίνεται πως με περιμένει κάτι πολύ καλό. Με συνοπτικές διαδικασίες, πακέταρα τα πράγματα μου, συνάντησα τους λοιπούς συναδέλφους στο αεροδρόμιο-που σήμερα αποκαλώ φίλους μου και σε λιγότερο από 3 ώρες φτάσαμε στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, σε μια δασερή έκταση στην Αγία Παρασκευή της Χαλκιδικής.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Μόνο από το χώρο της reception, καταλαβαίνει κανείς ότι η πολυτέλεια είναι το βασικό χαρακτηριστικό της διαμονής σε αυτό το ξενοδοχείο. Προσεγμένη boho διακόσμηση, με πολλά στοιχεία της φύσης: ξύλο και νερό σε ένα φόντο λευκό που εκτός από το χώρο, φωτίζει και το «είναι» σου. Το σκηνικό συμπλήρωνε η αισθητή μυρωδιά σανδαλόξυλου- μεθυστική, αλλά καθόλου ενοχλητική- κάθε άλλο.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Πού θα κοιμηθείτε 

«Είστε στο 214, στο κεντρικό κτίριο», με ενημερώνει η χαμογελαστή receptionist. Ανοίγω την πόρτα του δωματίου μου, ρίχνω μια βουτιά στο κρεβάτι και συνειδητοποιώ ότι η επόμενη μου βουτιά θα είναι στην shared pool που οδηγούσε το μπαλκόνι μου. Το μπλε της πισίνας έδινε το θέση του στο μπλε της θάλασσας, δημιουργώντας μια ατέρμονη εικόνα- καθόλου τυχαία η ονομασία του resort. Πισίνα θα βρείτε και στα
 bungalows και στις βίλες που χωρίζονται σε presidential και σε royale. Τα bungalows βρίσκονται γύρω από την κεντρική πισίνα, ενώ οι βίλλες πιο απόμερα, για ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και ησυχία. Όλα τα δωμάτια -171 στο σύνολο- χαρακτηρίζονται για μια φιλοσοφία που ξεδιπλώνει το πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο νόημα της πολυτέλειας: ιδιωτικότητα, αυθεντικότητα, αναζωογόνηση, χαλάρωση και ηρεμία στην αγκαλιά της ανέγγιχτης φύσης. 

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Πού θα κολυπήσετε

Εκτός από τις ιδιωτικές πισίνες κάθε δωματίου, στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort υπάρχει η μεγάλη Infinity Pool που είναι φανερή από κάθε σημείου του ξενοδοχείου με σετ ξαπλώστρες-ομπρέλα και poof που βυθίζεσαι. Υπάρχουν όμως και οι μικρότερες πισίνες ακριβώς έξω από το κεντρικό κτίριο, με τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό –για όαση δροσιάς και καλύτερο μαύρισμα. Στο σύνολο, το Ajul διαθέτει πέντε πισίνες διαφορετικού μεγέθους και για διαφορετική χρήση. Ωστόσο, αξίζει να αφήσετε μια μέρα το ξενοδοχείο-όσο δύσκολο και αν είναι αυτό- και να περπατήσετε μέχρι την ιδιωτική παραλία, όπου υπάρχουν αναπαυτικές ξαπλώστρες με ψάθινες ομπρέλες και θέα όλο το Αιγαίο.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Τι θα φάτε

Από ένα καλό resort, δε μπορεί να λείπει το καλό φαγητό και στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort αυτό υπάρχει και με το παραπάνω. Επειδή η καλή ημέρα εκτός από το πρωί, φαίνεται και από το πρωινό, το Ajul μας εγγυάται ότι θα είναι «γεμάτη». Ο μπουφές του πρωινού στην κεντρική σάλα του ξενοδοχείου -με τζαμαρία και καταπληκτική θέα- είναι πλούσιος σε αλμυρά και γλυκά, καθώς υπάρχουν και vegan/vegetarian επιλογές. Αδυναμία μου ήταν τα scrambled eggs και τα mini pancakes. Μπουφές υπάρχει και για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα με επιλογές για όλα τα γούστα: σαλάτες, μακαρονάδες, κρεατικά, θαλασσινά, καθώς και πολλά συνδοευτικά. Εκτός από το Infinity Main Restaurant, το resort διαθέτει τρία ακόμη εστιατόρια με local και farm to table προτάσεις (Ambrosia, Thymari, Meat n’ Eat). Προσωπικά αγαπημένο μου είναι το Ambrosia Italian Restaurant στη μεγάλη βεράντα στον επάνω όροφο που με τις γεύσεις του σε μεταφέρει στη γειτονική Ιταλία, ενώ το σκηνικό παραμένει ελληνικό: πράσινη βλάστηση, θέα στο Αιγαίο και ελληνική φιλοξενία. Ξεχώρισα τη μπουράτα με τα ντοματίνια και το crumble παξιμαδιού και τα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας και τρούφα-απλά υπέροχα. Για επιστροφή πίσω στην παράδοση, υπάρχει δίπλα στη κεντρική Infinity Pool, το εστιατόριο Thymari. Eκεί, θα φάτε ελληνικά μεσογειακά πιάτα με άριστες πρώτες ύλες, όπως φρούτα και λαχανικά από την εύφορη γη της Χαλκιδικής, το ξακουστό μέλι της και τα ασυναγώνιστα ψάρια της, βότανα και μυρωδικά από τους καταπράσινους κήπους. Εμείς είχαμε την τύχη να συνοδεύσουμε το γεύμα μας με live ελληνική μουσική από δύο εξαιρετικούς μουσικούς. Εάν πάλι είστε λάτρεις του καλού κρέατος, το εστιατόριο Meat n’ Eat, σίγουρα θα σας ανταμείψει. 

Τι θα πιείτε

Τη γαστρονομική εμπειρία στο Ajul, έρχονται να συμπληρώσουν τα τριγύρω μπαρ, το Ananas Pool Bar, ένα γραφικό gazebo δίπλα στα bungalows και το senes main bar στη βεράντα του πρώτου ορόφου. Εκτός από τα κλασικά ποτά, υπάρχουν φοβερά cocktail -και σε μεγάλη ποικιλία. Ειδικότερα στον Anana μπορείτε να πάτε ακόμη και με χαλαρό mood με το μαγιό και να απολαύσετε εκεί το drink σας υπό τη μουσική υπόκρουση, που κατά βάση είναι lounge & jazz. Για μένα κάθε απόγευμα, ήταν Aperol o’ clock. Σκέτη απόλαυση!

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Τι θα κάνετε

Ναι το φαγητό και το ποτό αξίζουν πολύ στο Ajul, αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τα activites. Πρώτη στάση: το πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο γυμναστήριο για άσκηση και ευεξία και αμέσως επόμενη, το Spa Center για αποσυμπίεση και χαλάρωση. Θα βρείτε μια πληθώρα θεραπειών σώματος και προσώπου, που
αξιοποιεί τα ευεργετικά νερά που φημίζεται η περιοχή, μαζί με φυσικές θεραπείες. Θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, τζακούζι, μασάζ, έμπειροι θεραπευτές, ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ, σπάνια βότανα και αγριολούλουδα, συνθέτουν την απόλυτη εμπειρία ευεξίας και τόνωσης, σε απόλυτη αρμονία με τη Φύση. Συνεχίζοντας το ζεν mood, υπάρχει η yoga, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Για τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις επισκέπτες το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort προσφέρει δύο γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο beach volley, καθώς και ένα adventure park με κατάλληλες εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για δραστηριότητες όπως πύργος αναρρίχησης, mini soccer, τοξοβολία αλλά φυσικά και υπαίθριες δραστηριότητες (ποδηλασία, πεζοπορία), όπως και θαλάσσια σπορ, όπως snorkeling στη κοντινή παραλία. Ο βυθός της Κασσάνδρας είναι καθαρός, με πολλούς χρωματισμούς και φιλοξενεί πολλές ποικιλίες ψαριών. Μπήκαμε και σε μια σπηλιά, η οποία είχε νυχτερίδες! Εξαιρετικά άφοβο, καθώς δεν κουνήθηκαν δευτερόλεπτο. Μια ακόμη πιο ιδιαίτερη και σπάνια εμπειρία που μπορεί να ζήσει κάποιος στο Ajul είναι η νυχτερινή παρατήρηση των αστερισμών (αστροτουρισμός), αλλά και να ανακαλύψει τους άφθονους φυσικούς θησαυρούς της περιοχής.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Last but not least, οι δραστηριότητες για να κρατούν τους μικρούς μας φίλους απασχολημένους. Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort διαθέτει ένα entertainment room για παιδιά, καθώς και παροχές σινεμά από τη μεγάλη οθόνη δίπλα στη κεντρική πσίνα. It’s movie time για μικρούς και μεγάλους, γιατί ας το παραδεχτούμε όλοι λίγο πολύ απολαμβάνουμε τα κινούμενα σχέδια. Μας θυμίζουν αυτή την ξέγνοιαστη παιδικότητά μας. Επομένως, το συγκεκριμένο resort είναι και ιδανικός οικογενειακός προορισμός, όχι μόνο επειδή υποδέχεται παιδιά, αλλά επειδή ικανοποιεί τις ανάγκες τους. 

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Events που φιλοξενεί

Επιπλέον, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort πέρα από premium τουριστικές υπηρεσίες στοχεύει επίσης στο wedding tourism αλλά και στον συνεδριακό τουρισμό, διαθέτοντας χώρο άνω των 600 τ.μ. για να φιλοξενήσει κορυφαία συνέδρια, αλλά και ονειρικούς γάμους με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Αποτύπωμα στον εγχώριο τουρισμό

Εκτός των άλλων, το άνοιγμα του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Όπως δηλώνει ο κ. Χάρης ΣιγανόςΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus International Hotels & Resorts, «το άνοιγμα του πρώτου πολυτελούς θερέτρου των Registry Collection Hotels στην Ευρώπη αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Zeus International Hotels & Resorts να καινοτομεί και να προσφέρει κορυφαία φιλοξενία στους επισκέπτες μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η γόνιμη και διαρκώς εξελισσόμενη συνεργασία μας με τη Wyndham μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, ανοίγοντας παράλληλα τις πόρτες του σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο».

Σχετικά με τη ZEUS International Hotels & Resorts

Με 22 πολυτελή ξενοδοχεία και πάνω από 3500 δωμάτια σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, η ZEUS δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας για κάθε είδους ταξιδιώτη. Από την Κρήτη ως τη Χαλκιδική, το Μιλάνο μέχρι τη Γένοβα και από τη Λευκωσία ως το Βουκουρέστι, προσφέρει αξέχαστες αποδράσεις εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα.

Η ZEUS εμπνέεται από την κουλτούρα κάθε τόπου για να προσφέρει ζεστή και ανυπόκριτη φιλοξενία που αναδεικνύει την κάθε στιγμή, προσφέροντας ονειρική διαμονή υψηλού δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα βουνά, στις όχθες μιας ήσυχης λίμνης ή στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης. Επιπλέον, από το 2014 που ιδρύθηκε, έχει συνδεθεί με τη λειτουργία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη σημαντικών τουριστικών έργων και πολυτελών καταλυμάτων, αποσπώντας βραβεία και αναγνωριζόμενη ως μία κορυφαία επιχείρηση της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με τη Wyndham, την πιο εκτεταμένη ξενοδοχειακή αλυσίδα του πλανήτη, ενώ παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για απαιτητικά εγχειρήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

Βιώνοντας την θεϊκή εμπειρία, όπως με είχε προετοιμάσει το μότο της εταιρείας "A Zeus experience", τώρα ξέρω πού να πάω όταν αναζητώ να συνδεθώ με τον εαυτό μου και να ικανοποιήσω τα θέλω μου. Τελικά, πράγματι, σαν την Χαλκιδική δεν έχει.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα και τη σελίδα στο Instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ