Ταξιδια

Η Τήνος της Ελένης-Etten-Τζαβάρα

Βρέθηκα λοιπόν σε ένα μέρος για το οποίο ήξερα λίγα πράγματα, αλλά κατάλαβα αμέσως ότι θα το αγαπήσω επίσης!

115145-627013.jpg
Etten
ΤΕΥΧΟΣ Guide Summer 2010
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Etten
Etten

Τήνος: Η Etten (Ελένη Τζαβάρα) γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Στην Τήνο βρέθηκα τυχαία όταν μου πρότεινε να πάμε ο φίλος μου, που αγαπούσε πολύ αυτό το μέρος. Βρέθηκα λοιπόν σε ένα μέρος για το οποίο ήξερα λίγα πράγματα, αλλά κατάλαβα αμέσως ότι θα το αγαπήσω επίσης! Με το που πατάς το πόδι σου εκεί, έχεις αμέσως την επιθυμία να αρχίσεις τις εξερευνήσεις.

Είναι μάλλον αδύνατο μέσα σε μερικές προτάσεις να καταφέρεις να περιγράψεις την ομορφιά του νησιού και το πώς σχεδόν κάθε σπιθαμή θα μπορούσε να γίνει το θέμα μιας ιδιαίτερα μαγευτικής φωτογραφίας, αλλά πιο σημαντικό ακόμα, δυνατή ανάμνηση στο μυαλό σου...

Τα Υστέρνια είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου με τη θέα να αιχμαλωτίζει το βλέμμα σου διαρκώς. Όταν φυσάει (κάτι το οποίο συμβαίνει πολύ συχνά!) τα σύννεφα που έρχονται από τον Βορρά σχεδόν σε αγγίζουν.

Ο όρμος Υστερνίων είναι άλλο ένα αγαπημένο μέρος όπου κάθεσαι και παρατηρείς τη θάλασσα να ξεπλένει με ένα μοναδικό τρόπο κάθε ίχνος άγχους και σκοτούρας.

Η  Βωλάξ είναι ένα άλλο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο μέρος στο νησί. Βρίσκεται σε ένα οροπέδιο και περιτριγυρίζεται από πέτρες και τεράστιους σφαιρικούς γρανιτένιους βράχους ηφαιστειογενούς προέλευσης. Κάποιοι λένε ότι είναι απομεινάρια μάχης γιγάντων...

Στον Πύργο, το διάσημο χωριό των μαρμαρογλυπτών (ιδιαίτερη πατρίδα του Γ. Χαλεπά),  βρίσκεται το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Ένα μουσείο υπόδειγμα, οργανωμένο και φτιαγμενο με τέτοιον τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να συμμετέχει εξερευνώντας μόνος του τα εκθέματα με διάφορους τρόπους.

Το καλοκαίρι, που οι αέρηδες είναι συχνοί επισκέπτες του νησιού, όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, πρέπει να συμβουλεύεσαι τους ντόπιους για το ποιο είναι το καταλληλότερο σημείο για βουτιά, και δική μου συμβουλή είναι να μην παραβλέπεις αυτό που θα σου πουν!

* H Etten είναι μουσικός

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ