Ταξιδια

Το Παγκράτι στη λίστα του Time Out με τις 51 πιο cool γειτονιές του κόσμου

Τι είναι αυτό που το ξεχωρίζει - Ποιες βρίσκονται στην πρώτη 10άδα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκράτι
© Θανάσης Καρατζάς

Το Time Out έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς και κουλ γειτονιές του πλανήτη - Το Παγκράτι στην 39η θέση

Οι γειτονιές αποτελούν τους κρυμμένους θησαυρούς μια πόλης, όπου κάποιος μπορεί να περάσει μαγικές στιγμές. Η στιγμή αυτή της ανακάλυψης είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μια από τις καλύτερες των διακοπών.

Για μια ακόμη χρονιά το Time Out εντόπισε τις 51 πιο cool γειτονιές του πλανήτη. Ανάμεσά τους είναι μία ελληνική.

Σύμφωνα με το Time Out, οι γειτονιές αυτές είναι εκπληκτικά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος. Περιοχές προσβάσιμες με σύγχρονη κουλτούρα και νυχτερινή ζωή. Στην κορυφή της λίστας του 2022 βρίσκεται η Colonia Americana, στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικό. Το μείγμα από ιστορικές Art Deco επαύλεις και μουσικά μαγαζιά σε αποθήκες είναι αυτό που κάνει τη γειτονιά να ξεχωρίζει.

Το Παγκράτι ανάμεσα στις πιο cool γειτονιές του κόσμου - Στην 39η θέση

Στην 39η θέση της λίστας βρίσκεται το Παγκράτι, που όπως λέει το Time Out, έγινε «super-hip» πολύ γρήγορα. Το Παγκράτι είναι η πρώτη επιλογή των δημιουργικών τύπων που συρρέουν στα χιπ μπαρ του.

Το Time Out εντοπίζει στους δρόμους του Παγκρατίου έναν περίεργο συνδυασμό νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. «Σε όποια γωνία κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η τέλεια μέρα στο Παγκράτι, σύμφωνα με το περιοδικό, ξεκινά με ένα καλό πρωινό, συνεχίζει με μία επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και καταλήγει με φαγητό και ποτό.

Σύμφωνα με το Time Out, η ιδανική περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος την Αθήνα και συγκεκριμένα το Παγκράτι είναι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Αυτές είναι οι 10 πιο cool γειτονιές του Time Out

1. Colonia Americana – Γκουανταλαχάρα, Μεξικό
2. Cais do Sodré – Λισαβόνα, Πορτογαλία
3. Wat Bo Village – Siem Reap, Καμπότζη
4. Ridgewood – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
5. Mile End – Μόντρεαλ, Καναδάς
6. Barrio Logan – Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ
7. Shimokitazawa – Τόκιο, Ιαπωνία
8. Cliftonville – Μάργκειτ, Ηνωμένο Βασίλειο
9. Barrio Yungay – Σαντιάγο, Χιλή
10. Cours Julien - Μασσαλία, Γαλλία

Η λίστα του Time Out είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας στην οποία ρωτήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο για τα αγαπημένα τους σημεία στην πόλη τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ