Ταξιδια

Ναύπλιo: Για τους ρομαντικούς του καλοκαιριού

Πολλοί πιστεύουν ότι το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός ιδανικός κυρίως για τους ανοιξιάτικους ή φθινοπωρινούς μήνες, αλλά κάνουν λάθος.

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 838
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναύπλιο
© Kirill Samarits

Ναύπλιο: Που να κάνεις βόλτα, που να φας και που να κολυμπήσεις τo 2022

Πολλοί πιστεύουν ότι το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός ιδανικός κυρίως για τους ανοιξιάτικους ή φθινοπωρινούς μήνες, αλλά κάνουν λάθος. Είναι αυτά τα νοσταλγικά vibes που παραπέμπουν σε μεσαιωνικό παραμύθι, οι βουκαμβίλιες που κρέμονται από τα μπαλκόνια στα σοκάκια, τα αρχοντικά με τα ασβεστωμένα πεζούλια, οι φοίνικες και οι δεκάδες παραλίες του Αργολικού Κόλπου, που θέτουν το Ναύπλιο ανάμεσα στις παντός καιρού επιλογές για εκδρομή κοντά στην Αθήνα.

Το Ναύπλιο
© Κirill Samarits
Το ιδανικό καλοκαιρινό μονοήμερο στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας ξεκινά το σούρουπο με περαντζάδα στον «Μεγάλο Δρόμο» με παγωτό στο χέρι από τον Ιταλό (Αntica Gelateria di Roma) ή τον Κουστένη.  Αργότερα, καταλήγει σε ένα παγκάκι στον Φάρο με θέα το Μπούρτζι, τρώγοντας καλαμπόκι στη σχάρα με αρκετό αλάτι ώστε να τσούζει, από τον πλανόδιο ψήστη. Μέχρι να φτάσεις εκεί, όμως, διασχίζεις την Πλατεία Συντάγματος, τη μεγάλη αλάνα που μαζεύονται τα μπουλούκια για παιχνίδι και χαζεύεις στα γύρω μικρομάγαζα με τα χειροποίητα και τα παραδοσιακά προϊόντα. Επίτρεψε στον εαυτό σου να περιπλανηθεί στα στενάκια περιμετρικά της πλατείας και να χαθεί ανάμεσα στα παλιά σπίτια με τα κεραμίδια του Ψαρομαχαλά και τους ξενώνες με τις πολύχρωμες ξύλινες πόρτες. Έπειτα να ανέβεις τα σκαλάκια μπροστά στη Φραγκοκλησιά την ώρα που μοσχοβολούν τα νυχτολούλουδα και, χωρίς να το καταλάβεις, να βρεθείς στο Ρολόι. Εκεί θα χαρείς την εντυπωσιακότερη θέα στα φώτα της πόλης. Λίγα μέτρα παραδίπλα, ανάμεσα στις φραγκοσυκιές, θα βρεις την περιβόητη Εξέδρα, το μέρος όπου πάνε τα ζευγαράκια για φιλιά με θέα την απέραντη θάλασσα που φτάνει στο Μυρτώο Πέλαγος.
Το Ναύπλιο
© Κirill Samarits
Στο Ναύπλιο μπορείς να κοιμηθείς σε κουκλίστικες πανσιόν, όπως το «Kallisti» δίπλα στην ιστορική εκκλησία που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, τον Άγιο Σπυρίδωνα, ή το «Messini» σε μια από τις πιο instagrammable γωνιές της πόλης. Επίσης θα φας καλά και θα πιεις ακόμα καλύτερα. Σε κάθε δρόμο της παλιάς πόλης σε περιμένει και από ένα ταβερνάκι για ουζάκι και μεζέδες – έχε υπόψη το «Όμορφο Ταβερνάκι» ή τον «Κακαναράκη». Για λίγο πιο γκουρμέ γεύσεις θα πας στο «Wild Duck» και για τη μοναδική ίσως fine dining εμπειρία θα επισκεφτείς το «Valaora» μέσα σε έναν ελαιώνα στην άκρη της πόλης. Για ζουμερά, ριγανάτα καλαμάκια στου «Καλλίνη» και για το πιο φημισμένο μπέργκερ της Αργολίδας στο «Ανώκα». Το «Mediterraneo» είναι το κατεξοχήν wine bar του Ναυπλίου, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες όμως θα βρεις και στο «3sixty» που ενδείκνυται για fine drinking καταστάσεις χάρη στην εξεζητημένη λίστα με τα κοκτέιλ του. Επίσης σταθερό στέκι για ποτό για Ναυπλιώτες και μη, το «Αλλοτινό». «Rosso» και «Σοκάκι» είναι επίσης κλασικές επιλογές, στο τελευταίο μπορείς να βρεις και έντυπες ATHENS VOICE.
Το Ναύπλιο
© Κirill Samarits
Η δεύτερη μέρα στη παλιά πόλη ξεκινά με την εμπειρία της αρχαίας ελληνικής μάλαξης με πούδρες και έλαια στο σπα πίσω από το παλιό τζαμί, το «Πάντα Ρει». Μετά θα προτείνεις στο date σου καφέ από το «Baristro» και θα φλεξάρεις ότι πρόκειται για το μοναδικό specialty coffee shop της πόλης ή θα πάτε για χειροποίητα γαλλικά κρουασάν στο «Arko». Aν είσαι με την οικογένεια, επισκεφθείτε τον πολυχώρο του «Φουγάρου» για να φάτε πρωινό όλοι μαζί και να παίξουν τα παιδιά με ασφάλεια στην αυλή του.
Τα info για τις παραλίες τα κράτησα για το τέλος. Καραθώνα και Αρβανιτιά για γρήγορη βουτιά εντός των τοιχίων, ενώ Πλάκα, Κονδύλι, Κάντια και Τολό στο 20λεπτο περίπου έξω από την πόλη. Στο «Νafplio4sail» στο λιμάνι του Ναυπλίου μπορείς να κλείσεις την κρουαζιέρα σου για να πας σε οποιαδήποτε ακρογιαλιά θέλεις χωρίς να περπατήσεις ή να κολυμπήσεις μέχρι εκεί.
Το Ναύπλιο
© Κirill Samarits
Η βραδιά οφείλει και πρέπει να κλείσει μυσταγωγικά με μια παράσταση στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, πάρε όμως ζακέτα γιατί αν και καλοκαίρι θα έχει δροσιά.
Ακολούθησε έστω τις μισές από τις συμβουλές που σου δίνω και θα με ευγνωμονείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ