Ταξιδια

Κεφαλονιά 2022: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Ένα πανέµορφο νησί που συνδυάζει σµαραγδένια νερά, βουνά για πεζοπορίες, σπήλαια για εξερεύνηση

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφαλονιά.
© Unsplash

Κεφαλονιά: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2022

H Κεφαλονιά είναι ένα πανέµορφο νησί που συνδυάζει σµαραγδένια νερά, βουνά για πεζοπορίες, σπήλαια για εξερεύνηση και πλέον αποτελεί µία από τις πιο ανερχόµενες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι το νησί επιλέγεται συχνά για γυρίσµατα ταινιών και ντοκιµαντέρ ενώ τουριστικά προσελκύει φανατικούς επισκέπτες.

Πού να κολυµπήσεις

Κοντά στο Αργοστόλι, ο όνοµα και πράγµα Μακρύς Γιαλός, για όσους θέλουν κοσµικά. Δίπλα της ο Πλατύς Γιαλός, ίδιας οµορφιάς, οργανωµένη κι αυτή αλλά µε λιγότερο κόσµο. Ο Μύρτος είναι σήµα-κατατεθέν του νησιού. Η παραλία Μέγας Λάκκος στο Ληξούρι µε κόκκινη άµµο και ρηχά νερά, ιδανική για οικογενειακή κατάσταση. Στο Ληξούρι ρίξε µια βουτιά στο Ξι (για αργιλοθεραπεία µε φυσικό άργιλο που θα βρεις εκεί), αλλά και στους Πετανούς και στα Βάτσα. Τέλος στα must η Μελισσάνη, το  υπέροχο λιµνοσπήλαιο (εισιτήριο 7€) και το Σπήλαιο Δρογκαράτη µε εντυπωσιακούς σταλακτίτες.

Στη Σκάλα θα βρεις µεγάλη παραλία, αµµουδερή, µε ταβέρνες, µπαράκια και καφέ. Στο Φισκάρδο, στην κοσµική Έµπλυση ή στη µικρή Φώκι, που πήρε το όνοµά της από τις µονάχους-µονάχους. Ακολούθησε το µονοπάτι στο κυπαρισσόδασος και βγες στο ήσυχο ∆αφνούδι. Αν θέλεις να δεις πού γυρίστηκε «Το µαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» βρες την παραλία της Αγίας Σοφίας και τα Γοργοτά – άγρια οµορφιά και είσαι σχεδόν µόνος σου! Μην ξεχάσεις την Αντίσαµο, 4 χλµ. από τη Σάµη. Παρθένα φύση, βαθιά νερά, το απόλυτο µπλε της θάλασσας. Αν σου αρέσει η µάσκα και το ψαροντούφεκο θα αισθανθείς ευτυχισµένος ανιχνεύοντας το βυθό και µετά θα ξαποστάσεις στο Antisamos Beach Bar (6944676863) για µεζέδες και στο Acron Antisamos (6930891579) µε µουσική από dj και χαλάρωση.

Πού να µείνεις

Φισκάρδο: Στο µπουτίκ ξενοδοχείο Emelisse (2674041200). Στο χωριό της Αγκόνας βρίσκεται και η VillaKatoi (6979779893), µε πανοραµική θέα στους κόλπους της Αγίας Κυριακής και του Μύρτου. Στο Kefalonia Grand Hotel (2671024981), ωραία επιλογή στο Αργοστόλι. Στην παραλία της Αβύθου εξαιρετική επιλογή το Leivatho Hotel (2671041340). Στην Αγία Ευφηµία στο Diosas  LuxuryVillas (6978210559) µε πισίνα ανάµεσα στο πράσινο, µόλις µόλις 5 χλµ. από τον Μύρτο.

Πού να φας

Μη φύγεις από την Κεφαλονιά χωρίς να δοκιµάσεις τα εξαιρετικά κρασιά της, µε πρώτη και καλύτερη τη Ροµπόλα, τα τυριά –µε τη φέτα να θεωρείται από τις καλύτερες της Ελλάδας–, τις πολλές και διάφορες πίτες, όπως την κρεατόπιτα, τη µπακαλιαρόπιτα, τη χταποδόπιτα. Ανάµεσα στα οινοποιεία που είναι επισκέψιµα, σε όµορφα σηµεία και προσφέρουν οινογνωσίες είναι ο Συνεταιρισµός στον κάµπο των Οµαλών, το κτήµα Gentilini κοντά στο αεροδρόµιο, του Πάνου Σαρρή στην Άβυθο, του Σκλάβου στο Ληξούρι, του Πετρακόπουλου στα γραφικά Θηράµονα, του Xαριτάτου µέσα σε µεγάλο κτήµα µε παλιό αρχοντικό.

Στο SepiaSushi (2671022011) στο Αργοστόλι θα φας το µοναδικό και φανταστικό σούσι του νησιού και γενικά ασιάτικες γεύσεις από κεφαλονήτικα ψάρια που ψαρεύει ο ιδιοκτήτης καθηµερινά. To εστιατόριο Mikellatos  στη Σκάλα είναι το µοναδικό fine dining µε ελληνική δηµιουργική κουζίνα στο νησί και µέσα δουλεύει όλη η οικογένεια Μικελάτος. (2671083240) Για finedrinking από την άλλη, δηλαδή εξαιρετικά κοκτέιλς, στο Bees Κnees στο Αργοστόλι (2671028059). Αν βρίσκεσαι στην Σάµη θα πας στο allday στέκι Afrala, για πρωινό και brunch µέχρι κοκτέιλς το βράδυ (6946952951) και στο KefallonianBeer (6946952951) για γευστικές δοκιµές µπύρας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ