Ταξιδια

Ύμνοι των Financial Times: Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει Ελλάδα

Τι αναφέρεται στο δημοσίευμα - Πότε ανοίγει το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύμνοι των Financial Times: Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει Ελλάδα
Ύμνοι των Financial Times: Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει Ελλάδα © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άρθρο των Financial Times προτείνει την Ελλάδα ως τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Τα αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή σεζόν.

«Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει Ελλάδα», έτσι τιτλοφορείται άρθρο - αφιέρωμα των Financial Times για τη χώρα μας και τον ελληνικό τουρισμό.

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει διάφορες περιοχές της Ελλάδας τις οποίες μπορεί να επιλέξει κάποιος για να περάσει το φετινό καλοκαίρι. Από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη και από την Πάρο μέχρι τη Ζάκυνθο και τη Ρόδο το άρθρο ταξιδεύει τους αναγνώστες. Για τον αρθρογράφο οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν ιδανικές επιλογές και για οικογένειες.

Ελληνικός τουρισμός: Πρόσω ολοταχώς για έσοδα 15 δισ.

Την ίδια στιγμή αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την τουριστική σεζόν, με τις τελευταίες προβλέψεις να κάνουν λόγο για έσοδα στα 15 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκτίμησε πως είναι εφικτός ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί το 80% των εσόδων του 2019. Μάλιστα αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 ήταν η χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με έσοδα πάνω από 18 δισ. ευρώ και περισσότερες από 30 εκατομμύρια αφίξεις από το εξωτερικό. Αναλυτικότερα, ο κ. Τάσιος επεσήμανε ότι ακόμα και η Βόρεια Ελλάδα, ακολουθεί κατά πόδας τους υπόλοιπους προορισμούς, καθώς οι Βαλκάνιοι απεγκλωβίζονται από το φόβο του πολέμου και οδεύουν προς τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ οι νησιωτικοί προορισμοί της Νοτίου Ελλάδας γίνονται πόλος έλξης της αγγλικής, της γερμανικής αλλά και της γαλλικής αγοράς και μεγάλες τουριστικές ροές από αυτές τις χώρες κατευθύνονται στα νησιά.

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα
Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα © EUROKINISSI

Αναφορικά με τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων επισημάνθηκε ότι και φέτος θα πάνε σε μια χρονιά επιβίωσης, απόρροια της αύξησης του λειτουργικού κόστους, τόσο από την ενέργεια όσο και από τη διατροφική αλυσίδα.

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» που θα δώσει σε χιλιάδες δικαιούχους voucher για οικονομικές διακοπές.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα
Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα © EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • Συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Όπως ήδη έχει αναφερθεί η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο και οι δικαιούχοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ