Ταξιδια

Η Μύκονος του Αλέξανδρου Χριστόπουλου

Μέχρι σήμερα, είναι ο μοναδικός προορισμός στην Ελλάδα που θα περάσω έστω και 3-4 νύχτες κάθε χρόνο.

ΤΕΥΧΟΣ 490
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72350-161075.jpg

Μύκονος: Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

15 Αυγούστου 1989. Φαεινή ιδέα της παρέας να πάμε για πρώτη φορά στη Μύκονο για μία μόνο νύχτα… Χωρίς καμία κράτηση, μόνο μ’ ένα backpack σακίδιο. Το νησί ήταν packed, ακόμα και η κυκλοφορία στα Ματογιάννια δύσκολη. Όλα τα μπαράκια ασφυκτικά γεμάτα. Το καλοκαίρι του ’89 είχε σηματοδοτήσει και την έκρηξη της σκηνής του Manchester, έτσι το Μad Club (βρισκόταν στο σημείο που είναι σήμερα το Cabaret) ζούσε μεγάλες δόξες με soundtrack τους Stone Roses, Inspiral Carpets, Happy Mondays, Ride, The Charlatans, 808 State. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρήκαμε πουθενά να μείνουμε, οπότε ξημερώματα κοιμηθήκαμε ελάχιστα σε ξαπλώστρες στη Μεγάλη Άμμο... Την επόμενη μέρα επιστρέψαμε όχι με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού είδαμε ελάχιστα το νησί, τη χειρότερη περίοδο, με τις χειρότερες συνθήκες.

Επέστρεψα το Πάσχα του 1991. Μέχρι σήμερα, είναι ο μοναδικός προορισμός στην Ελλάδα που θα περάσω έστω και 3-4 νύχτες κάθε χρόνο. Αναμνήσεις; Ατελείωτες... Sunsets στο Caprice, βουτιές στον Άγιο Σώστη, θαλασσινά στην Ταβέρνα του Αγγελετάκη (το σημερινό Nammos), τα πρώτα cocktails στο Remezzaki, η house περίοδος του Remezzo, τα Σάββατα στο Cavo Μούσες, το Buzios, sunrise στο Cavo Paradiso με guest DJ το ½ των Masters At Work (άγνωστο τότε «Little» Louie Vega), τα πρωινά στην Άγκυρα, η περατζάδα στο πρώτο Sale e Pepe του Ιβάν, όστρακα στην πάνω ταβέρνα της Φτελιάς, τα party με τον Jose Padilla και βέβαια τα events στο Solymar, το Σάββατο του Αγίου Πνεύματος που φέτος συμπληρώσαμε 9 συνεχόμενα χρόνια.

Ανεξάρτητα πόσο πολύ αρέσει το νησί σε κάποιον, πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη μαγική και ανεξάντλητη ενέργεια που εκπέμπει, την ομορφιά και την απλότητα στην αρχιτεκτονική της, αλλά και τις ατελείωτες επιλογές σε κάθε κατηγορία που την κατατάσσουν σ’ έναν από τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου. Όχι άδικα.

Επόμενο ραντεβού την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο «esthete» event στο Kivotos Hotel.


* O Αλέξανδρος Χριστόπουλος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, A&R, compiler των gold sellers CD compilations «Sunset & Sunrise», «La Suite» και «Remix by Emporio Armani». Eπνευστής των hotel events (www.hoteling.gr) στην Ελλάδα, με αμέτρητα sold out events  και συνεργασίες Tom Ford, Prada, Vogue,  Louis Vuitton, MTV, Giorgio Armani, Nobu...  (www.alexandroschristopoulos.com)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ