Ταξιδια

Η Ελαφόνησος του Γιώργου Τσούλη

«Γιατί μου προσφέρει ηρεμία, γιατί εκεί έχω φάει την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα, γιατί οι παραλίες της δεν υπάρχουν!»

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Τσούλης

Ο chef Γιώργος Τσούλης γράφει για τη δική του Ελαφόνησο.

Η Ελαφόνησος είναι ένα μέρος το οποίο επισκέπτομαι κάθε χρονιά εδώ και χρόνια. Όχι γιατί δεν θέλω να πάω σε άλλα μέρη, αλλά γιατί είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή. Γιατί μου προσφέρει ηρεμία, γιατί εκεί έχω φάει την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα, γιατί οι παραλίες της δεν υπάρχουν!

Γιώργος Τσούλης

Σε έναν προορισμό, είτε είναι κάποιος σεφ είτε δεν είναι, το φαγητό πάντα είναι σημαντικός παράγοντας για να περάσεις καλά. Γιατί δεν γεμίζει μόνο το στομάχι σου αλλά σίγουρα σου φτιάχνει και τη διάθεση. Καλά δεν τα λέω, βρε παιδιά; Δεν μπορώ να μιλήσω για την Ελαφόνησο χωρίς να μιλήσω για τις φαγητάρες της. Γι’ αυτό αν κάποιος/α μου έλεγε, πέρα από την αστακομακαρονάδα που με κέρδισε, να δώσω εν συντομία τα must try της Ελαφονήσου, σίγουρα θα ήταν τα εξής: 

  1. Αν είσαι λάτρης του ιταλικού φαγητού δεν γίνεται να μην πας στο Quarter, στον φίλο μου τον Λεωνίδα, για πίτσα στον ξυλόφουρνο και μακαρονάδες με χειροποίητα ζυμαρικά, σοκολατένιο καλτσόνε για το κλείσιμο, με τραπέζια μπροστά στην περατζάδα ή πίσω στον όμορφο κήπο του μαγαζιού
  2. Τα νησιά της Παναγίτσας, για εξαιρετική αστακομακαρονάδα ή μακαρονάδα με κoλοχτύπα (αξίζει να τη δοκιμάσετε), ένα μαγαζί σε ύψωμα πάνω από την παραλία της Παναγίτσας, ιδανική ώρα κοντά στο ηλιοβασίλεμα και θα με θυμηθείτε
  3. Σπύρος Σπυριδούλα, για ψαρικά, αστακομακαρονάδα και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ψαρόσουπα
  4. Αρώνης, λίγο πιο απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα μαγαζιά, για ψαρικά, μεζέδες και διάφορα άλλα πιάτα, και εδώ μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από το ύψος της παραλίας.

Για όποιον/α δεν γνωρίζει για την Ελαφόνησο τίποτε άλλο πέρα από το ότι βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, αυτό που σίγουρα αξίζει να μάθει και να δει, όταν πάει, είναι η παραλία του Σίμου. Και μόνο φωτογραφίες να δείτε θα καταλάβετε πως το μέρος δεν υπάρχει. Αλλά πιστέψτε με. Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, και όταν μιλάμε για τέτοιες παραλιάρες, σίγουρα ούτε οι χίλιες φτάνουν. Πανέμορφες παραλίες, πεντανόστιμο φαγητό και καυτός ήλιος για ωραίο μαύρισμα. Αυτό για εμένα είναι ένας συνδυασμός που με κάνει να ερωτεύομαι τα μέρη που πηγαίνω, με αποτέλεσμα η Ελαφόνησος να είναι πλέον μια συνήθεια που έγινε λατρεία.

Γιώργος Τσούλης

 
Αν είσαι και εσύ στο #tsouloteam η Ελαφόνησος είναι σίγουρα το νέο must try που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Α, και όταν πας μην ξεχάσεις να φας αστακομακαρονάδα! Ξέρει ο Τσούλης! 

Γιώργος Τσούλης είναι chef. Κάθε Κυριακή απόγευμα, στις επτά, τον ακούμε σε podcast στα #TsoulomageiremataONair μέσα από τις πλατφόρμες της Athens Voice.


Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Ελαφονήσου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ