Ταξιδια

Η Μήλος της Αθηνάς Κοΐνη

«Έχω επισκεφτεί το νησί αρκετές φορές και μπορώ να πω πως δεν το χορταίνω με τίποτα – πάντα υπάρχει κάτι νέο να δω ή κάτι αγαπημένο για να επιστρέψω.»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώην αθλήτρια στίβου και μοντέλο Αθηνά Κοΐνη

Η πρώην αθλήτρια στίβου και μοντέλο Αθηνά Κοΐνη γράφει για τη δική της Μήλο.

Η Ελλάδα έχει φανταστικούς προορισμούς και πανέμορφα τοπία που πολλοί έρχονται από την άκρη του κόσμου για να επισκεφτούν. Δυσκολεύομαι να πω ότι έχω ένα αγαπημένο μέρος αλλά η Μήλος είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που επισκέπτομαι ξανά και ξανά. Βασικά είναι το νησί που θα προτείνω πάντα σε κάποιον που θέλει να επισκεφτεί τη χώρα μας.

Εξωπραγματικές παραλίες, γραφικοί οικισμοί, εξαιρετικό φαγητό, πανέμορφες διαδρομές με σκαφάκια που σε οδηγούν σε «κρυμμένες» παραλίες και αξιοθέατα, αυτή είναι η Μήλος. Από τις αγαπημένες μου τοποθεσίες είναι το γραφικό Κλήμα όπου απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα και τις βόλτες δίπλα στο κύμα. Μια επίσκεψη εκεί κλείνει πάντα με φαγητό στα ταβερνάκια με την απίστευτη θέα, που έχουν διατηρήσει την αυθεντικότητά τους. Το Κλήμα, άλλωστε, είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού, με τις χρωματιστές πόρτες να δίνουν μια εντυπωσιακή εικόνα.

Aθηνά Κοίνη

Δύο από τις αγαπημένες μου παραλίες είναι το Κλέφτικο και το Σαρακήνικο. Όλοι μιλούν για αυτά και υπάρχει λόγος αφού το πρώτο σε μαγεύει με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και τα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ το δεύτερο σου προκαλεί δέος εξαιτίας του σεληνιακού τοπίου με τα κατάλευκα βράχια. Σε κάθε επίσκεψή μου στη Μήλο, ξεκλέβω πάντα λίγο χρόνο για να περιπλανηθώ στα χωριά με την απίστευτη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα χαρακτηριστικά λευκά και γαλάζια σπιτάκια, τα γραφικά σοκάκια, τα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα, τις αυθεντικά ελληνικές γωνιές. Έχω επισκεφτεί το νησί αρκετές φορές και μπορώ να πω πως δεν το χορταίνω με τίποτα – πάντα υπάρχει κάτι νέο να δω ή κάτι αγαπημένο για να επιστρέψω.

Το νησί είναι ιδανικό για να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς, να απολαύσεις την ελληνική φιλοξενία και τις παραδοσιακές γεύσεις. Είναι το μέρος που θα προτιμήσω για τις διακοπές μου μετά από ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, όταν θα χρειάζομαι πραγματικά ηρεμία.

Αθηνά Κοΐνη είναι πρώην αθλήτρια στίβου και μοντέλο.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για την Μήλο εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ