Ταξιδια

Εφαρμογή VisitGreece - Τι είναι και τι προσφέρει στον επισκέπτη

Η ξεχωριστή αναφορά του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σαντορίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εφαρμογή VisitGreece στις υπηρεσίες των τουριστών - Η ψηφιακή εφαρμογή που δημιούργησε το Υπουργείου Τουρισμού
Η εφαρμογή VisitGreece στις υπηρεσίες των τουριστών - Η ψηφιακή εφαρμογή που δημιούργησε το Υπουργείου Τουρισμού/© EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πώς η εφαρμογή VisitGreece αλλάζει τον τρόπο που πάει διακοπές ο ταξιδιώτης στην Ελλάδα - Τι είπε για το συγκεκριμένο εργαλείο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από τη Σαντορίνη.

Εκτενής η αναφορά του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην εφαρμογή VisitGreece και το πώς αυτή διευκολύνει τον επισκέπτη που κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε από τη Σαντορίνη για το άνοιγμα του Τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και στην εφαρμογή VisitGreece. 

To VisitGreece είναι «το επίσημο application για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T), με αποκλειστικούς χορηγούς τη Eurobankκαι τη Mastercard», όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης. Μια ψηφιακή εφαρμογή που μπορεί να γίνει ο «απόλυτος οδηγός, ο πιο πλούσιος σε πληροφορίες και ο πλέον εύχρηστος για κάθε φιλοξενούμενο». Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η  εφαρμογή VisitGreece προσφέρει μοναδικές καινοτομίες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ταξιδιωτική εφαρμογή.

Αναλυτικά, τα βασικά στοιχεία λειτουργίας της:

  1. Ερωτηματολόγιο προς τον ταξιδιώτη, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρως εξατομικευμένο προφίλ.
  2. Δυνατότητα επικοινωνίας με τους ταξιδιώτες, μέσω προσωποποιημένων ειδοποιήσεων τύπου push notification, με βάση το προφίλ τους.
  3. Δυνατότητα αποστολής push notification αναλόγως της περιοχής στην οποία βρίσκεται κάθε φορά ο ταξιδιώτης. Είναι το λεγόμενο geolocation, η αυτόματη ανίχνευση γεωγραφικής θέσης μέσω δορυφόρου. Κατ' αυτό τον τρόπο, προτείνοντας δηλαδή συγκεκριμένα σημεία φιλοξενίας, εστίασης, αξιοθέατα κ.λπ. προωθούνται και επωφελούνται οι τοπικές επιχειρήσεις.
  4. Η εφαρμογή VisitGreece συνδέεται με την Mastercard Priceless cities, μια υπηρεσία η οποία προσφέρει στους ταξιδιώτες εκλεκτές και αποκλειστικές εμπειρίες.
  5. Στην εφαρμογή VisitGreeceέχουν πρόσβαση οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ώστε να μπορούν οι ίδιες να διαχειρίζονται το περιεχόμενό τους και να το προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

«Φυσικά, η εφαρμογή VisitGreece είναι πολύ-γλωσσική και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει κάθε είδους λειτουργικά πλεονεκτήματα στους τουρίστες και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις» εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως είπε, οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα βρίσκουν στoVisitGreece, απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο ή στην ταμπλέτα, συγκεντρωμένα όλα όσα τους ενδιαφέρουν. Και μαζί με τις πληροφορίες, βρίσκουν επίσης προτάσεις για τους καλύτερους προορισμούς, ειδικά προσαρμοσμένες στις ατομικές τους προτιμήσεις.

Παράλληλα, ο ταξιδιώτης μέσω της εφαρμογής VisitGreece μπορεί να ενημερώνεται για όλα όσα ισχύουν σχετικά με τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ώστε να νιώθει απολύτως ασφαλής οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Εφαρμογή VisitGreece - Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις

«Από την πλευρά των επιχειρήσεων, το VisitGreece παρέχει, εντελώς δωρεάν, έναν πολύτιμο δίαυλο προβολής. Με το κοινό των χρηστών της εφαρμογής να είναι στ' αλήθεια απέραντο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις διαφημίζονται σε ολόκληρη την υφήλιο. Και χωρίς το παραμικρό κόστος συμμετοχής» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Και πρόσθεσε: «Το VisitGreece παρέχει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να δημιουργήσουνπροωθητικές ενέργειες και να στοχεύσουν ακριβώς στις προτιμήσεις συγκεκριμένου κοινού, μέσω των εξατομικευμένων push notification».

«Γενικά, θα έλεγα ότι η εφαρμογή VisitGreece είναι ένα ψηφιακό εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας, εξαιρετικά πλούσιο σε περιεχόμενο, με κάθε είδους πληροφορίες, χάρτες, προτάσεις κ.λπ. Ως "Εργαλειοθήκη Διαχείρισης Προορισμού", Destination Management Toolkit, το VisitGreece διασυνδέει άμεσα εμπόρους και επισκέπτες» επεσήμανε ακόμη ο κ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, η εφαρμογή VisitGreece συμβάλλει:

  • Στην αύξηση της κίνησης στις τοπικές επιχειρήσεις
  • Στη δημιουργία μιας συνολικής δεξαμενής δεδομένων CRM (Customer relationship Management), για όλους τους επισκέπτες, η οποία είναι πολύτιμη για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του κλάδου αλλά ακόμη και της τουριστικής πολιτικής της χώρας σε θεσμικό επίπεδο. 

«Πέραν αυτών, η εφαρμογή VisitGreece εξυπηρετεί τους ίδιους τους τουρίστες, αναβαθμίζοντας πολύπλευρα τη συνολική τους εμπειρία από το ταξίδι στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ