Ταξιδια

Η Σκύρος του Νίκου Ρωμανού

Το κρυμμένο διαμάντι. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που πρέπει να έρχεται στο μυαλό, όταν αναφέρεσαι στη Σκύρο

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skiros_romanos-dec369e9b51b.jpg

Ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και επιχειρηματίας Νίκος Ρωμανός μιλάει για τη δική του Σκύρο

Το κρυμμένο διαμάντι. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που πρέπει να έρχεται στο μυαλό, όταν αναφέρεσαι στη Σκύρο. Το «κυκλαδίτικο» νησί των Σποράδων με τα κατάλευκα σπίτια και τα γραφικά καλντερίμια. Ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις, ιστορία και φυσική ομορφιά.

Οι φιλόξενοι άνθρωποι του νησιού σε γοητεύουν με το που πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι. Αμέσως αισθάνεσαι σα να πήγαινες από πάντα. Οι ντόπιοι σε καλωσορίζουν χαμογελαστά και με μία οικειότητα που δεν μπορείς παρά να νιώσεις ότι είναι ο τόπος σου για τις μέρες που θα μείνεις.

Πλησιάζοντας στη Χώρα, το βλέμμα σου μαγνητίζεται από το Κάστρο της Σκύρου, που έχει μακρά ιστορία πίσω του. Η θέα που προσφέρει σου κόβει πραγματικά την ανάσα. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό ήταν το σημείο που ο βασιλιάς της Αθήνας, Θησέας, έχασε τη ζωή του. Ακόμα και στα βυζαντινά χρόνια το πέτρινο αυτό φρούριο προστάτευε το νησί από εχθρούς και πειρατές.

Τα βότσαλα στην Πετρίτσα, τα κύματα στην Καλαμίτσα, η υπέροχη πανδαισία χρωμάτων στον ορμίσκο του Πεύκου αποτελούν ιδανικά τοπία για χαλάρωση και απόλαυση.

Βέβαια, η Σκύρος δεν αφήνει παραπονεμένους και τους λάτρεις της πεζοπορίας. Εκεί στα βόρεια της Σκύρου βρίσκεται και η φάρμα «Μουριές», με τις καταπράσινες εκτάσεις που φιλοξενούν τα ξακουστά σκυριανά αλογάκια. Απολαμβάνεις τις βόλτες, νιώθεις και πάλι ξένοιαστος, μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Μάλιστα σε μια ταβέρνα λίγο πιο δίπλα θα γευτείς το νοστιμότερο κατσικάκι που έχεις φάει στη ζωή σου και θα δοκιμάσεις τα εκλεκτά, ντόπια τυριά. Μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου σε ένα από τα γραφικά καφενεία του νησιού και να φας παραδοσιακά γλυκά εδέσματα.

Κάπως έτσι η μέρα διαδέχεται τη νύχτα και παρότι το νησί δεν φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, τα βράδια στη Σκύρο μοιάζουν με κρυμμένους θησαυρούς. Τα ποτά στα γραφικά μπαράκια και οι βόλτες στα σοκάκια τρώγοντας το φημισμένο παγωτό του νησιού συνθέτουν το ιδανικό βράδυ.

Η Σκύρος σίγουρα μπορεί να καλωσορίσει κάθε ηλικία και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κάθε επισκέπτη.


* Ο Ν.Ρ. είναι πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επιχειρηματίας.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Σκύρου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ