- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παξοί: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση
Απέραντος ελαιώνας οι Παξοί, ένας μεγάλος αμπελώνας οι Αντίπαξοι. Δύο μικροί παράδεισοι που περιμένουν να τους ανακαλύψεις
Τα καλύτερα σημεία των Παξών για τις φετινές διακοπές.
Ιδανικός προορισμός για ηρεμία, διασκέδαση και χαλάρωση μέσα στη φύση. Η μυθολογία λέει πως ο Ποσειδώνας απέσπασε τους Παξούς από την Κέρκυρα για να τους κάνει ρομαντικό καταφύγιο για τον ίδιο και τη Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Απέραντος ελαιώνας οι Παξοί, ένας μεγάλος αμπελώνας οι Αντίπαξοι. Δύο μικροί παράδεισοι που περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Πρωτεύουσα των Παξών ο Γάιος, γραφικό χωριουδάκι χτισμένο στο λιμάνι, στα βόρεια ο οικισμός της Λάκκας, στα ανατολικά ο Λογγός.
Πού να κολυμπήσεις
Οι περισσότερες παραλίες είναι µικρές και βοτσαλωτές, µε καθαρά νερά. Σπουδαιότερες είναι του Γιαννά, Σουλάνενας, Μπάλου, Αγίας Μαρίνας, Κλωνί Γουλί, Καµίνι, Κακή Λαγκάδα, Κηπιάδι, Μαρµάρια, Λεβρεχιό, οι ερηµικές Ροδοβάνι και Σαρακήνικο. Ξεχωριστές οι σπηλιές στο Μογγονήσι, όπως και οι παραλίες Βρίκα και Βουτούµι στους Αντίπαξους, µε τα τιρκουάζ νερά.
Πού να φας
Κορυφαία τοπικά πιάτα πέρα από τα φρέσκα θαλασσινά αποτελούν το πιλάφι µε πεταλίδες, ο κόκορας πατσιτσάδα, τα τρυγόνια µε αγκινάρες και κουκιά και το «σαβούρο», που είναι µαριναρισµένα ψάρια µε σταφίδα και δεντρολίβανο. Στο Akis Bar (Λάκκα, 2662031247), µε ξύλινο ντεκ που βγαίνει στη θάλασσα, στην ταβέρνα Βασίλη (Λογγός, 2662031587), με παρουσία από 1957, και παραδοσιακά - μεσογειακά πιάτα δοσμένα με gourmet διάθεση, το Carnayo (Γάιος, 2662032376) για µαγειρευτά, θαλασσινά και βίγκαν στην καταπράσινη αυλή, ο Μπουλούκος (Λογγός, 2662031336), πάνω στην παραλία του Λεβρεχιού, για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, η ταβέρνα Νιόνιος (2662 031315) στην Λάκκα με νόστιμα παραδοσιακά πιάτα.
Πού να μείνεις
Αρκετές οι επιλογές, από πολυτελή ξενοδοχεία µέχρι όµορφα και καλόγουστα διαµερίσµατα και δωµάτια. Διακόσια μέτρα από το κέντρο του Γάιου τα Maria Apartments (2661027822) µε διαµερίσµατα που µπορούν να φιλοξενήσουν έως και 7 άτοµα, η Casa Sula (2662032540), κοντά στο Γάιο, µε θέα στη θάλασσα και το νησάκι της Παναγίας, Christina Apartments (2662032181), µε πανοραµική θέα στον Άγιο Νικόλαο, το Boutique Hotel Torrie E Merli (2621234123) με βενετσιάνικη αρχιτεκτονική στη Λάκκα.
Δήμος: 2662360300
Αστυνομία: 2662032222
Λιμεναρχείο: 2662032533
Κέντρο Υγείας: 2662031466
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
«Ένας ελληνικός παράδεισος με "ομορφιά από άλλο πλανήτη"», γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ
Τι κάνεις στη χώρα που απαγορεύεται το αλκοόλ, το τραγούδι και ο χορός;
Ποιες συνοριακές αρχές έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κωδικούς πρόσβασης και να ερευνήσουν το ψηφιακό σας αποτύπωμα
Οι σκούρες αποσκευές είναι ο πιο εύκολος στόχος στα αεροδρόμια - Τι να προσέξετε
Το Πάσχα που μυρίζει θρούμπι και μέλι Κιμώλου
Το πιο θεαματικό ελληνικό Πάσχα, με φιλαρμονικές, λιτανείες και τους διάσημους Μπότηδες
45.000 πτήσεις στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και ατμόσφαιρα αγριεμένου πλήθους
Η κατάνυξη, τα έθιμα και η φιλοξενία συναντιούνται σε μια εμπειρία που δεν ξεχνάς
Το αυθεντικό Πάσχα στην Κέρκυρα και πώς να το ζήσεις - Πού να πας τι να δεις και πώς να μπεις στο κλίμα του νησιού
Η «Πεταλούδα του Αιγαίου» κατέκτησε την πρώτη θέση στις 50 καλύτερες ταξιδιωτικές ιδέες του διεθνούς μέσου
Τίποτα όπως φαίνεται δεν είναι δωρεάν....
Διεθνή μέσα αποθεώνουν το «διαμάντι» των Κυκλάδων για τον ήλιο, τις αμμώδεις παραλίες και την αυθεντική γαστρονομία του
Στην Δημητσάνα, θα βρεις ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα: Ζεστή φιλοξενία και αρκαδική γαστρονομία
Πριν μπεις στο αεροπλάνο...
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.