Ταξιδια

Οι Παξοί της Δανάης Παππά

Οι εικόνες και τα χρώματα που συναντάς στους Παξούς είναι στοιχεία που συναντάς στα παραμύθια

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δανάη Παππά

Η ηθοποιός Δανάη Παππά μιλάει για τους δικούς της Παξούς.

Αν μου έλεγαν να περιγράψω με μια λέξη το νησί των Παξών θα έλεγα αυθόρμητα και χωρίς σκέψη «παραμύθι». Γιατί σίγουρα οι εικόνες και τα χρώματα που συναντάς στους Παξούς είναι στοιχεία που συναντάς στα παραμύθια.

Αλήθεια αγαπώ αυτό το μέρος και την ενέργεια που προσφέρει στους ταξιδιώτες του και έχω να το θυμάμαι σίγουρα ως προορισμό όταν με ρωτάνε για ονειρικές διακοπές. Θες η γαλήνη, θες η ενέργεια, τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και το ατέλειωτο πράσινο, οι Παξοί είναι το νησί που επισκέφτηκα πρόσφατα και αγάπησα τόσο που θα μπορούσα να ξοδεύω όλες τις διακοπές μου εκεί.

Δεν ξέρω τι μου λείπει ήδη περισσότερο από εκεί. Η παραλία Βουτούμι –μα πόσο γαλάζιο ξόδεψε ο Θεός σ’ αυτά τα νερά–, ο Ερημίτης –να πάτε, γιατί κάθε ταξίδι θέλει και μια γλυκιά εξερεύνηση–, η βόλτα με το σκαφάκι περιμετρικά του νησιού, το γραφικό λιμάνι του Γάιου, δεν ξέρω τι να ξεχωρίσω πρώτο, αλλά δεν αγχώνομαι. Γιατί εκεί το μόνο που σε νοιάζει είναι η ξεκούραση, ο ήλιος, το  φαγητό και η χαλάρωση.

Οι Παξοί σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα με τη Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Δεν ξέρω αν θα πας με τον φίλο σου/φίλη σου, με την παρέα σου, ή μόνος/η σου. Ξέρω ότι θα ερωτευτείς το νησί, καθώς σε όποια διάθεση και αν βρίσκεσαι, είναι εκεί για να σε μαγέψει, να σε συναρπάσει και να σου δείξει τι σημαίνει επίγειος Παράδεισος…


*Η Δ.Π. είναι ηθοποιός και χορεύτρια.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό των Παξών εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ