Ταξιδια

Φωτογραφίζοντας το ανοιξιάτικο Παρίσι με το Huawei P30 Pro

Κλικ, κλικ, κλικ

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
parisfinal1.jpg

 Το Παρίσι ήταν για πολλά χρόνια ο «έρωτας που ξέφυγε». Επιβλητικό και ρομαντικό, είχε καταρχάς αποτελέσει προορισμό μονοήμερων εκδρομών από την Disneyland και πίσω. Τότε μου είχε φανεί ελαφρώς άχρωμο και «άδειο», προφανώς επειδή με ενδιέφερε πολύ περισσότερο να επιστρέψω στον Μίκυ και τα roller coaster παρά να χαζέψω τον πύργο του Άιφελ από μακριά.

Την δεύτερη φορά, φοιτήτρια στο Λονδίνο, πήρα το λεωφορείο και ταξίδεψα ως εκεί για το Σαββατοκύριακο, κυρίως για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ όντως να κάνω παρορμητικά πράγματα. Τελικά η φίλη που επισκέφτηκα έμενε σαράντα λεπτά έξω από την πόλη και περάσαμε τις περισσότερες ώρες βλέποντας τηλεόραση ή κοιμισμένες. Μπορούσα να λέω πως είχα πάει στο Παρίσι, αλλά όχι ότι το είχα δει.

Όταν ήρθε λοιπόν το τηλεφώνημα από τους εκπροσώπους της Huawei με την πρόταση να παρευρεθώ στην πόλη του φωτός για την παρουσίαση των νέων συσκευών P30 και P30 Pro, είπα κατευθείαν ναι. Έπειτα έκλεισα το τηλέφωνο και χοροπήδησα για μερικά δευτερόλεπτα, πριν θυμηθώ ότι βρίσκομαι σε χώρο εργασίας και ότι είμαι 28 ετών.

paris6_1.jpg

Το Παρίσι μας περίμενε έχοντας στολιστεί ανοιξιάτικα, με χρώμα, ήλιο και καθαρό ουρανό. Ιδανικές συνθήκες δηλαδή για ατελείωτες βόλτες σε αξιοθέατα και κομψές συνοικίες, βγάζοντας προφανώς τις απαραίτητες φωτογραφίες. Οφείλουμε άλλωστε να κρατήσουμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές και το ίνσταγκραμ ενημερωμένο.

parisfinal2.jpg

Πρώτος σταθμός πριν την Notre Dame και το Champs Elysees ήταν φυσικά η τελετή παρουσίασης του P30 και P30 Pro, η οποία διεξάχθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Παρισιού, με βασικό ομιλητή τον CEO της εταιρίας Richard Yu. Εμφανώς ενθουσιασμένος με το νέο τους δημιούργημα, ανέλυσε σε εμάς και περίπου 2000 άλλους δημοσιογράφους και bloggers από όλο τον κόσμο τις εξελιγμένες ιδιότητες των κινητών, δίνοντας έμφαση στην εξαιρετική τους κάμερα. Και όχι αδίκως. 

Με ένα zoom που είναι ικανό να πιάσει την οποιαδήποτε λεπτομέρεια με εξωπραγματική ευκρίνεια, φακό που φωτογραφίζει νυχτερινά πλάνα σαν φωτισμένα για γύρισμα, εφέ πορτρέτου που σε κάνει να αισθάνεσαι μοντέλο και τρομερή ζωντάνια στα χρώματα, βρέθηκα στην άκρη της θέσης μου. Η ανυπομονησία μου να το δοκιμάσω ήταν ακαταμάχητη.

parisfinal3.jpg

Αφού λοιπόν το event τελείωσε με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, πήρα στα χέρια μου την συσκευή P30 Pro (σε χρώμα που ονομάστηκε «γοργονέ» από την αποστολή μας και υπεραγαπώ ως περιγραφή), έβαλα τα άνετα παπούτσια μου και ξεκίνησα τις βόλτες. Σκοπός να δω όσο περισσότερο Παρίσι μπορούσα μέσα σε δύο μέρες, δοκιμάζοντας την κάμερα σε κάθε δυνατή συνθήκη.

parisfinal4.jpg


Το συναίσθημα όταν βλέπεις για πρώτη φορά από κοντά κάτι που έχεις δει σε αμέτρητες ταινίες, περιοδικά, καρτ ποστάλ και κουτάκια από σοκολάτες είναι εξαιρετικά εθιστικό. Όποια σκέψη και αν είχα για την αρχιτεκτονική του πύργου και ότι ίσως είναι υπερτιμημένος εξατμίστηκε με το που τον αντίκρισα, ενώ ένας μουσικός του δρόμου τραγουδούσε το «La Vie En Rose» δίπλα μου και όλα έμοιαζαν κινηματογραφικά. Χαλάλι οι χαμηλές θερμοκρασίες, έβγαλα φωτογραφίες χωρίς παλτό και δεν το μετανιώνω. Και μετά προφανώς περίμενα μέχρι να δύσει ο ήλιος και ο πύργος του Άιφελ να φωτιστεί ολόκληρος, έτοιμη να τον φωτογραφίσω ξανά.

eifel_1.jpg

Με το night mode του P30 Pro, το αποτέλεσμα σου κόβει την ανάσα.

eifel2_1.jpg
Με zoom και night mode

Η Παναγία των Παρισίων, τρομερά επιβλητική, σου προκαλεί καταρχάς δέος και δεύτερον ίσως μία νοσταλγία όταν θυμηθείς την ταινία της Disney. Τι, μόνο εγώ; Δοκίμασα και εκεί και στο Champs Elysees την ρύθμιση του πορτρέτου και αισθάνθηκα λίγο σαν πρωταγωνίστρια φιλμ νουάρ.

Η επομενη μέρα μας βρήκε να εξερευνούμε την συνοικία Le Marais, γεμάτη μπουτίκ, vintage shops, μαγαζάκια για τσάι και φαγητό και ένα από τα καλύτερα μέρη για να αγοράσεις μακαρόν, τα οποία προφανώς και τίμησα δεόντως.

Φτάσαμε μέχρι Rue Crémieux, την πιο χρωματιστή γειτονιά ολόκληρης της πόλης, όπου φρόντισα να πατήσω την επιλογή vivid colors του κινητού πριν ποζάρω και πατηθεί το κλικ, έτσι οι φωτογραφίες που προέκυψαν δεν χρειάστηκαν καν φίλτρο πριν τις ανεβάσω.

parisfinal5.jpg

Φυσικά και θέλω να επιστρέψω σύντομα. Έχω πολλά ακόμα να εξερευνήσω!

on.jpg

on4.jpg
vivid colors

on3.jpg

on2.jpg

Από τις 2 Απριλίου 2019 και σε όλα τα καταστήματα των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Huawei, μπορείτε όχι μόνο να τα θαυμάσετε από κοντά και να τα περιεργαστείτε αλλά και να αποκτήσετε τα νέα HUAWEI P30 και HUAWEI P30 Pro. Πάρτε στα χέρια σας το μέλλον της φωτογραφίας με smartphone και αλλάξτε τους κανόνες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ