Ταξιδια

5 λόγοι για να ταξιδέψεις στην ονειρεμένη Κροατία

Φύγαμε;

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Croatia
© madebymorgan on Unsplash

Ανήκεις και εσύ στην ομάδα ατόμων που ονειρεύεται ταξίδια στο εξωτερικό, χαζεύει μαγευτικούς προορισμούς στο γραφείο και τσεκάρει τιμές αεροπορικών καθημερινά; Αν ναι, τότε μάλλον έχεις ξεκινήσει να αισθάνεσαι το «μικρόβιο» του traveller να απαιτεί την προσοχή σου, με τις διακοπές του Πάσχα να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο και το καλοκαίρι να αχνοφαίνεται στο βάθος. Πριν λοιπόν μπεις σε οποιαδήποτε διαδικασία επιλογής, είμαστε εδώ για να σου λύσουμε τα χέρια και να σε πληροφορήσουμε πως φέτος πρέπει να επισκεφτείς την Κροατία.

zagreb-4-large.jpg

Σχεδόν εξωπραγματικά όμορφη, κινηματογραφική, ζωντανή και γοητευτική, είναι από τις πιο όμορφες χώρες που έχει να προσφέρει η Ευρώπη και σίγουρα το ταξίδι εκεί θα σου μείνει αξέχαστο.

Ιδού πέντε λόγοι για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί

1. Είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές με καλό καιρό

Croatia

Είμαστε Έλληνες και έχουμε καλομάθει στον αστραφτερό ήλιο, σωστά; Όσο και να αγαπάμε μέρη όπως το Λονδίνο και το Εδιμβούργο, η ιδέα της μόνιμης συννεφιάς κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του χρόνου δεν ακούγεται ιδανική. Η Κροατία από την άλλη είναι μία από τις πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές χώρες, με μέσο όρο ηλιοφάνειας τις 12-13 ώρες από τον Μάιο εώς τον Αύγουστο και καλοκαιρινές θερμοκρασίες, κατάλληλες για βόλτες και ελαφρύ ντύσιμο.

Croatia
© Hrvoje Klaric, Unsplash

Θα έχεις όσο χρόνο επιθυμείς για να εξερευνήσεις τις παραλίες και την απίστευτη φύση, να κάνεις βόλτες σε σοκάκια και μαγαζιά και να βγάλεις φωτεινές φωτογραφίες στα εντυπωσιακά αξιοθέατα.

2. Συνδυάζει urban απολαύσεις με μεσαιωνικό μυστήριο

Croatia

Όποιου είδους ταξιδιώτης και αν είσαι, η Κροατία έχει κάτι που αντιστοιχεί ακριβώς στα γούστα σου. Σε περίπτωση που τρελαίνεσαι για αύρα μεσαιωνικής πόλης, οφείλεις να περπατήσεις στο Dubrovnik, με τον κοσμοπολίτικο αέρα του και τα σκηνικά από το Game of Thrones («υποδύεται» το King’s Landing στη σειρά).

Croatia

Στη συνέχεια βρες τον δρόμο για το Split, τη νεανική πόλη με την εξίσου πλούσια ιστορία και τις χολιγουντιανές παραλίες, έτοιμες για επικά beach parties κάθε βράδυ. Στο Zagreb θα βρεις μουσεία, γκαλερί, τεράστια πάρκα, εστιατόρια με παντανόστιμο φαγητό και ταράτσες με θέα και μακρύ κατάλογο με κοκτέιλ για μεσογειακές καταστάσεις.

3. Έχει τρομερά καλοκαιρινά φεστιβάλ

Love International 2017 Offical Aftermovie

Θα γίνει ένας χαμός! Η Κροατία είναι διάσημη για τα open-air φεστιβάλ της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με «αρχηγό» το Dubrovnik Summer Festival που εξαπλώνεται σε σχεδόν ολόκληρη την πόλη και τη γεμίζει με ρυθμό και μουσική από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο. Ονόματα διεθνούς φήμης όπως ο Tom Jones λαμβάνουν μέρος και προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία. Το Love International Festival είναι επίσης ο ορισμός της καλοκαιρινής διασκέδασης, με ξέφρενα πάρτι, διάσημους DJ και events για να λες «τύφλα να έχει η Ίμπιζα!»

4. Ας μιλήσουμε για φαγητό

panorama_restaurant_bar10_1.jpg
© Panorama restaurant bar

Φυσικά και θα κάνουμε και food tourism, διότι τι πραγματικά αξίζει μία χώρα αν δεν έχει να προσφέρει τοπικές νοστιμιές; Στην Κροατία θα δοκιμάσουμε crni rizot (ριζότο με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά), strukli (πίτα γεμιστή με τυρί και sour cream η οποία φαίνεται ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ) και pasticada, ένα πιάτο κρέατος όπου το μοσχαρίσιο φιλέτο μαρινάρεται σε κόκκινο κρασί και τα ζουμιά του για μέρες και στη συνέχεια σερβίρεται με σπιτικά gnocchi.

Έχω ήδη φτιάξει τις βαλίτσες μου και φεύγω.

5. Η μαγεία της φύσης

Croatia

Τοπία τόσο όμορφα που μοιάζουν σαν ψεύτικα, πεντακάθαρα νερά, μαγικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας, ευκαιρίες για snorkeling, πεζοπορίες, τρέξιμο και ορειβασία, λιβάδια με λεβάντες, καταρράκτες και λίμνες. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της Κροατίας και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Τι περιμένεις λοιπόν;

Croatia
©trogir_sergii-gulenok, Unsplash

Ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσεις στην Κροατία είναι επιλέγοντας μία πτήση της εταιρίας Croatia Airlines, μέλος της Star Alliance, η οποία φέτος γιορτάζει την 30ή επέτειό της και μαζί την επιμονή της να βελτιώνεται συνεχώς, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση σε κάθε έναν επιβάτη.

Η Croatia Airlines προσφέρει οικονομικές πτήσεις από την Αθήνα στο Dubrovnik, το Split και το Zagreb, προσφέροντάς μας έτσι την ευκαιρία να ανακαλύψουμε αυτούς τους τρεις υπέροχους προορισμούς αλλά και να τους χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία για εκδρομές σε άλλα όμορφα μέρη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Φύγαμε;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ