Ταξιδια

Η Ρόδος του Νικηφόρου (Βυθούλκα)

Στα 25 χρόνια της ζωής μου, ελάχιστα καλοκαίρια δεν τα πέρασα εκεί, οπότε για μένα οι καλοκαιρινές διακοπές ταυτίζονται με το νησί, τόπο καταγωγής της μητέρας μου.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 444
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45163-101449.jpg

Ο Νικηφόρος (Βυθούλκας) γράφει στην ATHENS VOICE για την Ρόδο.

Μερικές από τις καλύτερες παιδικές μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με τα καλοκαίρια μου στη Ρόδο. Στα 25 χρόνια της ζωής μου, ελάχιστα καλοκαίρια δεν τα πέρασα εκεί, οπότε για μένα οι καλοκαιρινές διακοπές ταυτίζονται με το νησί, τόπο καταγωγής της μητέρας μου. 

Θυμάμαι στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους και τις βόλτες μας με τα ποδήλατα, τις ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα και τα παιχνίδια στην παραλία Αφάντου. Πιο έντονες αναμνήσεις έχω από το Water Park, με τις νεροτσουλήθρες, στο οποίο περνούσαμε μέρες ολόκληρες μιας και ήταν το σημείο συνάντησης όλης της παρέας! 

Στο νησί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου και να έρθω σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες. Κάθε χρόνο δε η παρέα ανανεωνόταν με νέους φίλους – με μερικούς επικοινωνούμε ακόμη και σήμερα!

Όσο περνούσαν τα χρόνια, βέβαια, οι βόλτες γίνονταν όλο και πιο μακρινές. Δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου κιθάρα, τις αυτοσχέδιες συναυλίες με την παρέα κάθε βράδυ στην παραλία, τα αγαπημένα μου τραγούδια και τους πρώτους εφηβικούς έρωτες – μεταξύ μας, ποιος μπορεί να τους ξεχάσει; 

Εντάξει, τα παιδικά χρόνια δεν επιστρέφουν, ωστόσο το ομολογώ πως κάθε φορά που επιστρέφω στη Ρόδο, έστω και για ελάχιστο διάστημα κάθε χρόνο, τα μέρη και τα αγαπημένα πρόσωπα κάνουν τις αναμνήσεις πιο έντονες. Αλλά, ευτυχώς, κάθε φορά φροντίζουν να δημιουργούν και νέες για το μέλλον...


Νικηφόρος (Βυθούλκας) είναι τραγουδιστής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ