Ταξιδια

Ένα Σαββατοκύριακο ανανέωσης

 Τι κάνει κάποιος αν θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα της Αθήνας για 2-3 ημέρες;

11721-35222.jpg
Στελλίνα Καρρά
ΤΕΥΧΟΣ 247
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40813-91833.jpg

Τι κάνει κάποιος αν θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα της Αθήνας για 2-3 ημέρες; Thermal Spa Therapy. Και για να γίνω πιο σαφής, δεν εννοώ τα προγράμματα θαλασσοθεραπείας, χαμάμ, σάουνα ή jacuzzi (και αυτά ωραία είναι) που προσφέρει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός Spa-Resorts, αλλά τις κούρες αναζωογόνησης που βασίζονται στην ευεργετική δράση των θερμομεταλλικών νερών. Αυτό βέβαια προϋποθέτει το ξενοδοχείο να έχει πρόσβαση σε ιαματικές πηγές. Και παρότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές τέτοιες πηγές, τα πολυτελή ξενοδοχεία που σήμερα μπορούν να τις εκμεταλλευτούν είναι ελάχιστα. Εμείς εντοπίσαμε τα μοναδικά 3 Thermal Spa Resorts, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και που λειτουργούν και το χειμώνα. Διαλέξτε ένα από αυτά, οχυρωθείτε στις ανέσεις του και διώξτε το στρες. Ή τους πόνους στον αυχένα και την πλάτη από τις ατελείωτες ώρες στο κομπιούτερ. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. 

Thermae Sylla Spa - Wellness Hotel

Βρίσκεται στην Αιδηψό, στην ιστορική λουτρόπολη της Ελλάδας, και διαθέτει τη Σύλλα, τη δική του ιαματική πηγή που αναβλύζει εδώ και 20.000 χρόνια από βάθος 3.000 μέτρων. Το “Condé Nast Traveller” το έχει συμπεριλάβει στα 10 καλύτερα Thermal Spa στον κόσμο. Ένα διατηρητέο κτίριο του 1897 μπροστά στη θάλασσα, με εσωτερική και εξωτερική πισίνα με μηχανήματα υδρομασάζ. Φορέστε το μπουρνούζι σας, κατεβείτε στους χώρους του spa και χαλαρώστε με λουτροθεραπεία, λασπόλουτρα ή όποια κούρα διαλέξετε από ένα μακρύ κατάλογο. Και μη σας αποτρέψει η κρύα νύχτα από ένα μπάνιο στην εξωτερική πισίνα, το νερό είναι ζεστό και το περιβάλλον ονειρικό.

Λουτρά Αιδηψού, 22260 60100, www.thermaesylla.gr. Τιμή δίκλινου με πρωινό και ελεύθερη χρήση εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας, από € 216 το δίκλινο Παρ.-Σάβ. και € 162 τις καθημερινές. Πώς θα φτάσετε: Από την Αθήνα μέχρι το πορθμείο της Αρκίτσας είναι 150 περίπου χλμ. Το ferry boat κάνει 40 λεπτά μέχρι την Αιδηψό. Πορθμεία: Αρκίτσας 22330 91290 - Αιδηψού 22260 22464. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε οδικά μέσω Χαλκίδας (2,5 ώρες).

Galini Wellness Spa and Resort

Άλλο ένα ξενοδοχείο με μακριά διαδρομή στο χρόνο, στο κέντρο της πόλης των Καμένων Βούρλων, δίπλα στη θάλασσα. Όμως σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένο, με πολυτελή δωμάτια και σουίτες που «βλέπουν» στο βουνό ή τη θάλασσα. Τα νερά που προέρχονται από την ιαματική πηγή των Καμένων Βούρλων είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο λόγω της ιδιαίτερα υψηλής τους συγκέντρωσης σε φυσικά μέταλλα και άλατα, και έχουν έντονη θεραπευτική και χαλαρωτική δράση. Εκτός από το υπερσύγχρονο Thermal Spa του ξενοδοχείου, ορισμένα δωμάτια διαθέτουν στο μπάνιο τους ιαματικό νερό. Και βέβαια, μην παραλείψετε την απόλαυση ενός από τα πολλά είδη μασάζ ή κάποια κούρα αναζωογόνησης. 

Καμένα Βούρλα, 160 χλμ. από την Αθήνα,22350 80501-3, www.mitsishotels.com/Hotels/galini-wellness-spa-and-resort. Τιμή δίκλινου με πρωινό και ελεύθερη χρήση ιαματικής πισίνας από € 124 το δίκλινο Παρ.-Σάβ. και € 94 τις καθημερινές. 

Thermai Πλατυστόμου Resort & Spa

Μια νέα άφιξη στη λίστα των Thermal Spa Resorts: Οι ιδιοκτήτες του Hotel-Spa Montana στο Καρπενήσι ανέλαβαν να εκσυγχρονίσουν και να διαχειριστούν τα Λουτρά Πλατυστόμου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο Thermal Spa Resort που εκμεταλλεύεται τις ιαματικές πηγές της περιοχής. Ένα ξενοδοχείο μέσα στα πλατάνια που προσφέρει ευχάριστη διαμονή, καθώς και ποικιλία από κούρες αναζωογόνησης, όπως λουτροθεραπεία, λασποθεραπεία, θεραπευτικά μασάζ, ρεφλεξολογία κ.ά.

Πλατύστομο Μακρακώμης, δυτική Φθιώτιδα, 34 χλμ. μετά τη Λαμία με κατεύθυνση το Καρπενήσι. Από την Αθήνα απέχει 2,5 ώρες. 22360 22510, www.platistomo.gr. Τιμή δίκλινου με πρωινό και ελεύθερη χρήση ιαματικής πισίνας από € 146 το δίκλινο Παρ.-Σάβ. και € 129 τις καθημερινές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ