- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ryanair: «Οι επιβάτες μάς εκμεταλλεύονται. Πέφτουμε θύματα της ευγένειάς μας»
Σοβαρές σκέψεις της εταιρείας για αλλαγή της πολιτικής της με τις αποσκευές
Προμηνύονται αλλαγές στην ισχύουσα πολιτική με τις βαλίτσες από την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian με στόχο τη μείωση στις απώλειες εσόδων από τις αποσκευές.
Η αεροπορική εταιρεία δηλώνει ότι τα έσοδα από τις βαλίτσες ελαχιστοποιούνται, παρότι παρουσίασε έσοδα 443 εκατ. ευρώ. Οι ταξιδιώτες φορτώνουν με βαλίτσες μέχρι και τα μικρά παιδιά για να ξεφύγουν από τα τέλη αποσκευών.
Ειδικότερα, η εταιρεία στο check-in εξηγεί ότι λιγότεροι από ποτέ ταξιδιώτες παραδίδουν τις βαλίτσες τους λιγότεροι επισκέπτες παρά ποτέ, ενώ όλο και περισσότερες αποσκευές φορτώνονται στην καμπίνα του αεροσκάφους ως χειραποσκευές.
Ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Ryanair, Νιλ Σόραχαν, δήλωσε στον Guardian ότι η αεροπορική εταιρεία ενδέχεται να επανεξετάσει την παροχή δεύτερης αποσκευής η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2013, καθώς οι επιβάτες έχουν αρχίσει να το εκμεταλλεύονται.
«Έχω δει παιδιά δύο ετών να σέρνουν μια βαλίτσα μέχρι το αεροπλάνο καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να επωφεληθούν από την παροχή», είπε χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως ένας επιβάτης ηλικίας δύο ετών δικαιούται, όπως και οι ενήλικες, να φέρει μια βαλίτσα 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα δωρεάν.
Τα στατιστικά της Ryanair δείχνουν ότι μόλις ένας στους έξι πληρώνει για τις αποσκευές του. «Είμαστε πολύ γενναιόδωροι με το όριο χειραποσκευών: μια αποσκευή των 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα. Αν ο καθένας το τηρεί αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι όμως κάποιοι που κουβαλούν ακόμα και τον νεροχύτη της κουζίνας τους και αυτοί είναι η αιτία που θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική μας», πρόσθεσε ο Σόραχαν και σχολίασε ότι κάποιοι ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται την εταιρεία. «Μερικοί ναι ... Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ακολουθεί τους κανόνες, αλλά ορισμένοι όχι. Δυστυχώς, μερικοί φέρνουν τεράστια σακίδια και πράγματα που δεν χωρούν κάτω από το κάθισμα. Κι εμείς είμαστε χαλαροί ή ευγενικοί – αλλά πέφτουμε θύματα της ευγένειας μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
«Ένας ελληνικός παράδεισος με "ομορφιά από άλλο πλανήτη"», γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ
Τι κάνεις στη χώρα που απαγορεύεται το αλκοόλ, το τραγούδι και ο χορός;
Ποιες συνοριακές αρχές έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κωδικούς πρόσβασης και να ερευνήσουν το ψηφιακό σας αποτύπωμα
Οι σκούρες αποσκευές είναι ο πιο εύκολος στόχος στα αεροδρόμια - Τι να προσέξετε
Το Πάσχα που μυρίζει θρούμπι και μέλι Κιμώλου
Το πιο θεαματικό ελληνικό Πάσχα, με φιλαρμονικές, λιτανείες και τους διάσημους Μπότηδες
45.000 πτήσεις στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και ατμόσφαιρα αγριεμένου πλήθους
Η κατάνυξη, τα έθιμα και η φιλοξενία συναντιούνται σε μια εμπειρία που δεν ξεχνάς
Το αυθεντικό Πάσχα στην Κέρκυρα και πώς να το ζήσεις - Πού να πας τι να δεις και πώς να μπεις στο κλίμα του νησιού
Η «Πεταλούδα του Αιγαίου» κατέκτησε την πρώτη θέση στις 50 καλύτερες ταξιδιωτικές ιδέες του διεθνούς μέσου
Τίποτα όπως φαίνεται δεν είναι δωρεάν....
Διεθνή μέσα αποθεώνουν το «διαμάντι» των Κυκλάδων για τον ήλιο, τις αμμώδεις παραλίες και την αυθεντική γαστρονομία του
Στην Δημητσάνα, θα βρεις ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα: Ζεστή φιλοξενία και αρκαδική γαστρονομία
Πριν μπεις στο αεροπλάνο...
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.