- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μύκονος των Μιχάλη Σιγκούνα και Carsten Stehr
Η Μύκονος είναι η ζωή μας από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, από τότε που ερχόμαστε εδώ. Η ομορφιά της δεν εξαντλείται ποτέ.
Μύκονος: Οι Μιχάλης Σιγκούνας και Carsten Stehr γράφουν για το αγαπημένο τους νησί στην Athens Voice
Ζούμε μόνιμα στη Μύκονο τα τελευταία 15 χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι. Όχι μόνο λόγω της επαγγελματικής μας σχέσης αλλά και της «ολοκληρωτικής» αγάπης μας για το νησί. Η Μύκονος είναι η ζωή μας από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, από τότε που ερχόμαστε εδώ. Η ομορφιά της δεν εξαντλείται ποτέ. Η καθημερινότητά μας περιβάλλεται από την ενέργεια του νησιού, το φως των Κυκλάδων, του δυνατού αέρα που λειτουργεί «λυτρωτικά» πολλές φορές παίρνοντας μακριά το θόρυβο των χιλιάδων επισκεπτών που συρρέουν στο νησί. Το νησί που αντέχει και υποστηρίζει δύσκολες καταστάσεις κρίσης, δίνοντας κάθε καλοκαίρι εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους. Και το νησί που, βέβαια, είναι στο επίκεντρο της κάθε κακόβουλης (όχι πάντα) κοινωνικής κριτικής.
Η «δικιά μας» Μύκονος έχει να κάνει με τους ντόπιους που έχουν δουλέψει σκληρά με το ενδιαφέρον κοινό του νησιού –όσο ετερόκλητο κι αν είναι–, με τη gay κοινότητα που αν μη τι άλλο έχει βοηθήσει τα μέγιστα.
Είναι οι πρωινές χειμωνιάτικες βόλτες στον Γυαλό, είναι τα υπέροχα δειλινά του Οκτώβρη, τα δεκάδες πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα, οι εξορμήσεις μας στο Τραγονήσι, στη Ρήνεια και βέβαια η ανυπέρβλητη ομορφιά της Δήλου. Οι υπέροχες παραλίες όπως ο Φωκός, η Μυρσίνη ή το Τηγάνι, όπου ακόμα και τον Αύγουστο είναι ήσυχα και ανθρώπινα. Τα μεταλλεία στη βόρεια πλευρά του νησιού, μοναδικό σεληνιακό τοπίο.
Και μέσα σε όλα αυτά, το νησί που «ανέχεται» μόνο αυτούς που πραγματικά το σέβονται. Από «επαγγελματίες» μέχρι και επισκέπτες. Είναι και νησί «τιμωρός» αφού εύκολα δέχεται αλλά και εύκολα «διώχνει». Αυτό που είναι καθήκον όλων μας (και όχι μόνο για τη Μύκονο) είναι να σεβαστούμε τη φιλοξενία του.
Να προστατέψουμε τα υπέροχα βράχια που απέμειναν, να φροντίσουμε να σταματήσει η άναρχη δόμηση και να σκύψουμε από πάνω του με ευαισθησία και ευγνωμοσύνη για τις χαρές που μας δίνει όλο το χρόνο.
Η Μύκονος της καρδιάς μας έχει να κάνει με τα ατελείωτα πάρτι, τη χαρά των διακοπών για τους άλλους, την προσμονή μας να βρούμε χρόνο μέσα στο χειμώνα για να μπορέσουμε κι εμείς να ξαναβρεθούμε εκεί, να τη χαρούμε και επιτέλους να αναπνεύσουμε. Η Μύκονος είναι η αναπνοή μας. Αξίζει να την ξαναγαπήσουμε όλοι μας.
*Ο Μιχάλης Σιγκούνας και ο Carsten Stehr είναι οι ιδιοκτήτες των Jackie O’ στη Χώρα & Jackie O’ beach στη παραλία Super Paradise.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Δεν υπάρχει σε όλα τα αεροσκάφη, αλλά μπορεί να κάνει το ταξίδι ακόμα πιο απολαυστικό
Ένας τόπος που παραμένει συνειδητά λιτός και ανθρώπινος
Δεν είναι μόνο το ηλιοβασίλεμα!
Εδώ το καλοκαίρι κυλά αλλιώς
Ιδανική επιλογή τόσο για όσους επιθυμούν ήρεμες διακοπές, πολιτισμό, αρχιτεκτονική, καλό φαγητό και όμορφες εμπειρίες.
Το σκηνικό στο νησί μοιάζει να έχει μείνει αναλλοίωτο στον χρόνο.
Δεν είναι απλώς ένας κοντινός προορισμός, είναι μια εμπειρία κομψότητας, που σε κερδίζει αμέσως.
Ένας προορισμός που μοιάζει να ξεπροβάλλει μέσα από σελίδες παλιού ταξιδιωτικού ημερολογίου
Από την πάλλευκη Χώρα και τα εξωτικά νησάκια μέχρι τις κρυφές παραλίες, τις τοπικές γεύσεις και τα cocktails με θέα στο απέραντο γαλάζιο
Από την Όλυμπο και τη Σαρία μέχρι τις εξωτικές παραλίες, τα θαλάσσια σπορ και τις γεύσεις δίπλα στο κύμα
Εδώ θα βρεις τα πάντα, από καλό φαγητό, παραδοσιακά προϊόντα, υπέροχες παραλίες και πολλά άλλα.
Το νησί των Κυκλάδων με τις αμμουδερές παραλίες, τα γραφικά χωριά και το καταπληκτικό φαγητό
Το «σμαράγδι του Αιγαίου» που συνδυάζει βουνό, δάσος και θάλασσα
Το νησί που ανήκει στις Σποράδες αλλά θυμίζει Κυκλάδες
Το πευκόφυτο νησί των Σποράδων με τα γαλαζοπράσινα νερά
Το νησί των Σποράδων με τις διαφορετικές προσωπικότητες
Το ήσυχο και αυθεντικό νησί των Σποράδων
Τι να κάνεις σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων
Συνδυάζει μοναδικά φύση, ιστορία, γαστρονομία και αυθεντικές εμπειρίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.