Ταξιδια

Το Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας του Γιάννη Τσιμιτσέλη

Το Κρυονέρι έχει μια ιδιομορφία σε σχέση με τα νερά του. Υπάρχουν πηγές που αναβλύζουν από το βουνό.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 622
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363101-751071.jpg

Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για το αγαπημένο του μέρος στην Athens Voice

Το Κρυονέρι είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για εμένα. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νόμου Αιτωλοακαρνανίας, απέναντι από την Πάτρα. Συνδυάζει πολλές και ξεχωριστές επιλογές. Από τη μια πλευρά οι πρόποδες του ορεινού όγκου της Βαράσοβας – είναι από τα καλύτερα μέρη αναρρίχησης σε όλη την Ελλάδα με περισσότερες από 200 διαδρομές. Από την άλλη ο κάμπος του Γαλατά, πόλος έλξης για κυνηγούς. Και στη μέση το Κρυονέρι για ατελείωτα μπάνια στα πεντακάθαρα νερά του – δεν το λέω μόνο εγώ, το αποδεικνύει και η γαλάζια σημαία που δόθηκε ξανά φέτος. Τα νερά του είναι ρηχά και προσφέρονται για μικρά παιδιά, αφού επιπλέον ο πυθμένας είναι αμμώδης και η παραλία βοτσαλωτή. 

Το Κρυονέρι έχει μια ιδιομορφία σε σχέση με τα νερά του. Υπάρχουν πηγές που αναβλύζουν από το βουνό. Το νερό τους, παγωμένο και γλυφό, δημιουργεί μια φυσική ανακύκλωση νερών καθημερινά στη θάλασσα. Αυτό μπορείς  να το δεις και στο ποταμάκι με το όνομα Γλύφα. Η θερμοκρασία του είναι τόσο χαμηλή που κατά καιρούς πολλοί εκδρομείς το χρησιμοποιούν για να διατηρούν τα τρόφιμα και τα ποτά τους κρύα.  

Το Κρυονέρι είναι ένας οικισμός περίπου 50 κατοίκων (οι μόνιμοι είναι σαφώς λιγότεροι). Έχει καφέ μπαρ, κρεπερί, ψαροταβέρνες και ξενοδοχεία, που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό εκδρομέων και πολύ οικονομικά!

Θα μπορούσα εδώ να γράψω για κάποιο από τα απίστευτα νησιά που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά η άποψή μου είναι ότι εκτός από τον τόπο σου –που πρέπει να τον στηρίζεις– υπάρχουν και άλλα πάααρα πολλά μέρη στη χώρα μας που μπορείς να κάνεις τις διακοπές σου, να περάσεις όμορφα, να διασκεδάσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για τον επόμενο χειμώνα. 

Κάποια μέρη με εξαιρετικά νερά που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις παγκοσμίως γνωστές παραλίες των ελληνικών νησιών. 

Κάποια μέρη που ψάχνεις να τα βρεις στο χάρτη. 

Κάποια μέρη που δεν τα έχεις ξανακούσει.

Κάποια μέρη που μπορούν να κάνουν τα καλοκαίρια σου όμορφα.

Ένα από αυτά είναι και το ΚΡΥΟΝΕΡΙ.

Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι ηθοποιός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ