Ταξιδια

Η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε όλες τις χώρες του κόσμου

Η 27χρονη Cassandra De Pecol σηκώθηκε από τον καναπέ και το έζησε. Αυτή είναι η συναρπαστική εμπειρία της (εικόνες, video) 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341082-709443.jpg
expedition196.com

Ζηλέψτε ελεύθερα! Στα 27 της η Cassandra De Pecol κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε πιο γρήγορα από κάθε άλλο άνθρωπο ολόκληρη τη Γη. Το εγχείρημά της Expedition196, ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, μετά από 193 στάσεις σε διαφορετικές χώρες συν το Κόσοβο, την Ταϊβάν και την Παλαιστίνη. Αποφάσισε να πάρει την τύχη στα χέρια της και τα κατάφερε. 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) στις Οκτ 13, 2016, 8:04πμ PDT

Χρειάστηκε 18 μήνες και 26 μέρες. Της κόστισε 198.000 χιλιάδες δολάρια τα οποία συγκέντρωσε χάρη στη χρηματοδότηση διάφορων χορηγών, μεταξύ των οποίων και η AIG, ως πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού. Θα της μείνει για μια ολόκληρη ζωή. Τα βραβεία Γκίνες επιβεβαίωσαν το ρεκόρ της.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) στις Μάι 3, 2016, 2:38μμ PDT

Θα μπορούσε να αράζει σπίτι και να λιώνει βλέποντας σειρές. Αλλά σκέφτηκε να κάνει κάτι πιο ενδιαφέρον από αυτό. Πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της ζωής της, έκανε προπόνηση παρατώντας τις περιβαλλοντικές σπουδές στο κολλέγιο με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή στην Ευρώπη και δοκιμάζοντας το πόσο έξυπνα μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά που εξοικονόμησε δουλεύοντας ως μπέιμπι σίτερ.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) στις Φεβ 20, 2015, 12:58μμ PST

Στην τιτάνια προσπάθειά της, συναντήθηκε με πολλούς οργανισμούς και πολιτικούς, μίλησε σε χιλιάδες μαθητές πολλών χωρών για την ταξιδιωτική της εμπειρία που έγινε ένα viral ντοκουμέντο, έζησε αυτά που ονειρεύονται πολλοί να καταφέρουν μία μέρα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) στις Φεβ 3, 2017, 12:26μμ PST

Δάκρυσε όταν ένας στρατιώτης από τη Βόρειο Κορέα της έκανε την πιο δύσκολη χειραψία ψιθυρίζοντάς της «θα σε καταστρέψουμε, Αμερική». Προσπάθησε να δείξει με τον τρόπο της πως οι άνθρωποι μπορούν συνυπάρξουν ειρηνικά στον πλανήτη παρά τις διαφορές τους. Άφησε το στίγμα της φυτεύοντας σπόρους σε περισσότερα από 50 κράτη. Γνώρισε άτομα από κάθε φυλή και κάθε θρησκεία, ανταλλάσσοντας ματιές και κουβέντες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) στις Οκτ 12, 2015, 1:32πμ PDT

Το μόνο μέρος που δεν επισκέφτηκε, αλλά σκοπεύει να το κάνει σύντομα, είναι η Ανταρκτική. Μόλις επιστρέψει από εκεί θα ξεκινήσει το βιβλίο που σκοπεύει να γράψει για την εμπειρία του Expedition196 και να βάλει μπρος το ντοκιμαντέρ που έχει στο μυαλό της για όσα της δίδαξε ο γύρος του κόσμου.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) στις Μάρ 5, 2016, 11:57μμ PST

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε; Ταλαιπωρήθηκε σε διάφορα μέρη με την έκδοση βίζας, όπως στο Τουρκμενιστάν και τη Συρία, απευθυνόμενη στα social media για βοήθεια, έμπλεξε με τη γραφειοκρατία αρκετές φορές, αναγκάστηκε να περιορίσει τη διατροφή της στα απαραίτητα προσέχοντας να ασκείται για να διατηρήσει τη φόρμα της. Επιστρέφοντας στη βάση της στο Κονέκτικατ, φορτίζει τις μπαταρίες της και ετοιμάζεται για τα επόμενα βήματά της. Τι μπορεί να σκέφτεσαι όταν έχεις καταφέρει τόσα πολλά; Στο ημερολόγιό της Expedition196 μπορείτε να βρείτε μερικές απαντήσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ