Ταξιδια

Η Μύκονος της Δούκισσας Νομικού

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω ανακαλύψει όλες τις «κρυμμένες» ομορφιές της, που δεν χρειάζεται να βάλεις τα καλά σου για να πας.

ΤΕΥΧΟΣ 577
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322718-651105.jpg

Μύκονος: Η Δούκισσα Νομικού γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Μέχρι πρόσφατα δεν θα παραδεχόμουν ποτέ ότι η Μύκονος είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη κι αυτό γιατί ήταν αρκετά παρεξηγημένη στο μυαλό μου. Πίστευα πως σ’ αυτό το νησί όλα είναι μόνο parties και γκλαμουριά. Ναι, έχει και από αυτά και μάλιστα σε αφθονία. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχω ανακαλύψει όλες τις «κρυμμένες» ομορφιές της, που δεν χρειάζεται να βάλεις τα καλά σου για να πας.

Ένα μαγιό, ένα παρεό, το αγαπημένο σου βιβλίο και η παρέα σου αρκούν για να περάσεις μια υπέροχη μέρα στον Άγιο Σώστη, για παράδειγμα. Είναι η αγαπημένη μου παραλία – μεγάλη, ανοργάνωτη, με κρυστάλλινα νερά και λίγο κόσμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Highlight, ένας κύριος που έρχεται φωνάζοντας «water, beer, donuts» για τις ξαφνικές λιγούρες και τη δίψα. Ωραίο μέρος για φαγητό είναι το ταβερνάκι στη συγκεκριμένη παραλία, ακριβώς πάνω στη θάλασσα – μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα για να βρεις καρέκλα να κάτσεις (όλες και όλες είναι δέκα).

Αν πάλι κάποιος θέλει μεγαλύτερες ανέσεις, μουσική και cocktails σε κάποιο beach bar, πιστέψτε με υπάρχουν πολλές επιλογές. Αυτό το νησί έχει μια ιδιαίτερη αύρα. Και αυτό που μου αρέσει είναι ότι συνδυάζει τα πάντα. Την ηρεμία και τα parties. Την ξεκούραση και το ξενύχτι. Τα ερημικά μέρη και αυτά που δεν πέφτει καρφίτσα. Μπορείς να επιλέξεις ό,τι θέλεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως πηγαίνοντας εκεί, μ’ ένα μαγικό τρόπο νιώθεις πιο αισιόδοξος και ευτυχισμένος.

Δούκισσα Νομικού είναι τηλεπαρουσιάστρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ