Ταξιδια

Η Μύκονος της μουσικού παραγωγού Xenia Ghali

Το νησί αυτό μπορεί να έχει πολλούς ανέμους, αλλά έχει και άλλον «αέρα».

ΤΕΥΧΟΣ 577
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322716-651103.jpg

Μύκονος: Η Xenia Ghali, μουσικός παραγωγός και DJ, γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Οικογενειακώς, πάντα επιλέγαμε τη Μύκονο ως έναν από τους σταθερούς, καλοκαιρινούς μας προορισμούς. Ό,τι κι αν έχει ακούσει κάποιος γι’ αυτό το νησί είναι πραγματικά πολύ λίγο – μπορείς να ζήσεις πράγματα που απλά δεν θα βαρεθείς ποτέ να διηγείσαι.

Η αλήθεια είναι πως, όταν πας για πρώτη φορά, παθαίνεις ένα μεγάλο σοκ από τον πολύ κόσμο ο οποίος στριμώχνεται στα στενά σοκάκια της χώρας. Επίσης αναρωτιέσαι τι κάνουν όλοι αυτοί εδώ! Μετά από λίγο βέβαια το καταλαβαίνεις! Το νησί αυτό μπορεί να έχει πολλούς ανέμους, αλλά έχει και άλλον «αέρα». Έχει πολυπολιτισμικότητα, ανθρώπους που συρρέουν απ’ όλο τον πλανήτη για να παραβρεθούν σε parties με superstar DJs, μαγαζιά υπερπαραγωγές, πολύ ξενύχτι και 24ωρο ρυθμό.

Παρόλο πάντως που η Μύκονος φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, μπορείς να βρεις και την απόλυτη ηρεμία στα σωστά σημεία και διαφορετικές δραστηριότητες μέσα στη μέρα. Προσωπικά, λατρεύω τα θαλάσσια σπορ και έτσι όποτε βρίσκομαι στο νησί τα πρωινά θα με βρεις στον Κορφό για Kite Surf. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο Ορνός, ο οποίος πέρα από τα γαλάζια νερά του έχει απίστευτα εστιατόρια. Τα βράδια συνήθως βρίσκομαι στη γνωστή χώρα της Μυκόνου. Η Μικρή Βενετία (μια σειρά από κλαμπ, μαγαζιά, εστιατόρια και καφέ πάνω στη θάλασσα με θέα τους 5 ανεμόμυλους της Μυκόνου) είναι από τα αγαπημένα μου σημεία.

Στη Μύκονο πηγαίνω πολύ συχνά για να παίξω σε clubs ή ακόμα και για να γράψω μουσική, και κάθε φορά ανυπομονώ. Αν και έχω την τύχη να παίζω σε πολλά μέρη της Αμερικής, η ενέργεια που μου δίνει αυτό το νησί είναι ασύγκριτη.

Η Μύκονος πάντα θα έχει ένα σημαντικό κομμάτι της καρδιάς μου. Την έχω ζήσει από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τώρα, και σε κάθε ηλικία μού πρόσφερε κάτι μαγικό. Δεν έχει περάσει ένα καλοκαίρι που θυμάμαι χωρίς να έχω πάει, και δεν νομίζω ποτέ να αλλάξει αυτό!

image

Xenia Ghali είναι μουσικός παραγωγός και DJ. Aνήκει στο δυναμικό της εταιρείας του Pitbull, ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και το τελευταίο single της είναι με τον Wyclef Jean των Fugees. Συνεργάζεται με τους Linkin Park, τον Steve Aoki, παίζει στο after party του Superball. Το πιο πρόσφατο single της είναι το «Under These Lights».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ