Ταξιδια

Η Αλόννησος της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Αμμουδιές με άγρια ομορφιά, γαλαζοπράσινα νερά και μια γραφική Χώρα βγαλμένη από παραμύθι

ΤΕΥΧΟΣ 577
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322646-651118.jpg

Αλόννησος: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Ήσυχη και συνάμα κοσμοπολίτικη, φιλόξενη και ταυτόχρονα δύσβατη και απροσπέλαστη η Αλόννησος, η πιο «απομακρυσμένη» των Σποράδων, είναι ιδανική επιλογή για κάποιον που αναζητά στιγμές μακριά από θορύβους και πολυσύχναστα σοκάκια.

Αμμουδιές με άγρια ομορφιά, γαλαζοπράσινα νερά και μια γραφική Χώρα βγαλμένη από παραμύθι είναι αυτά που θυμάμαι πιο έντονα από τις διακοπές μου στο μικρό παράδεισο του Βορείου Αιγαίου.

Μπορεί να πέρασαν κάποια χρόνια από τότε αλλά πάντα ανατρέχω ευχάριστα σε αυτό το ταξίδι.

image

Οι περισσότεροι επισκέπτες της Αλοννήσου είναι φανατικοί που επιστρέφουν σε αυτή κάθε καλοκαίρι. Θέλουν να περπατήσουν τα γραφικά μονοπάτια της Μεσαιωνικής Χώρας, που είναι χτισμένη ψηλά προσφέροντας πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και για να απολαύσουν τα χειροποίητα γλυκά των ντόπιων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αυλή ενός παραδοσιακού γλυκοπωλείου που σέρβιρε υπό τους ήχους κλασικής μουσικής. Ο συνδυασμός της ζουμερής πορτοκαλόπιτας με τις μελωδίες του Βιβάλντι και του Σοπέν ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ήχοι και γεύσεις που μπερδεύονταν αρμονικά με τα τζιτζίκια και τη μυρωδιά από τα νυχτολούλουδα και τα γιασεμί.

Μη διστάσετε να κάνετε κάτι πέρα από τα τετριμμένα. Η Αλόννησος, που πρώτα κατοικήθηκε από το γιο του Διονύσου και της Αριάδνης κατά την ελληνική μυθολογία, είναι εκεί έτοιμη να σας μαγέψει.

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Κοκκινόκαστρο, με τα βράχια σε κεραμιδί αποχρώσεις, και τον Μικρό Μουρτιά για να κολυμπήσετε, και σε όποιο ταβερνάκι κι αν καθίσετε δοκιμάστε χωρίς δεύτερη σκέψη τις χωριάτικες πίτες αλλά και τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν οι ψαράδες με τα καΐκια τους.

image

Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι τηλεπαρουσιάστρια. Και στην επόμενη σεζόν θα παρουσιάζει το «Happy Day» στον Alpha. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ