Ταξιδια

Τουρτουρίζοντας στην Ευρώπη

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318009-626271.gif

Είναι ωραία τέτοια εποχή στην Ευρώπη. Χρώματα, event, ψώνια. Σουλατσάρεις χαμογελαστός με τις σοκολάτες και τις αλμυρές πίτες. Παρόλα αυτά το κρύο είναι βαρύ και το χαμόγελο κρύβεται μέσα στο κασκόλ. Ούτε ο απόηχος των Χριστουγέννων, ούτε ένα love story βοηθούν να κρατηθείς ζεστός και με λύπη διαπιστώνεις ότι το μεσογειακό σου ταπεραμέντο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις αντοχές των ντόπιων. Είναι αλήθεια. Να, λοιπόν, 8 απλές σημειώσεις που θα σε κρατήσουν ζεστό για να κάνεις τις βόλτες σου αψηφώντας, με σχετική αξιοπρέπεια, τις χαμηλές θερμοκρασίες.

image

1. Ζεστό κρασί Ακόμα και off season χωρίς αγορές θα βρεις ένα ποτηράκι. Glühwein στη Γερμανία και την Αυστρία, gløgg στη Σκανδιναβία, bisschopswijn στην Ολλανδία, vin chaud στην Γαλλία, svařené víno στην Τσεχία είναι μερικά από τη λίστα. Όσα περισσότερα μυρωδικά έχει μέσα, τόσο πιο πολύ θα σε ζεστάνει. Επενεργεί θετικά με πολλούς τρόπους, είναι παραδοσιακό και μετά από μπόλικα ποτήρια είσαι πλέον έτοιμος για όλα. Διαφορετικά, και το τσάι με μπαχαρικά κάνει δουλειά, πιο ήπιο σε αποτελέσματα όμως.. 

2. Ισοθερμικά Πάνω -κάτω, φοριούνται κατάσαρκα μέσα από τα ρούχα σου. Η λογική του layer είναι το κλειδί για να είσαι έτοιμος για όλα, χωρίς να ασφυκτιείς μέσα στα ρούχα σου όταν βρίσκεσαι σε ζεστό εσωτερικό χώρο. Τα χοντρά πουλόβερ δεν είναι η καλύτερη λύση όταν έχεις περπάτημα.

3. Σκουφί και γάντια Φρόντισε το σκουφάκι σου να μην είναι από εκείνα με την αραιή πλέξη. Αν είναι από φλις ακόμα καλύτερα. Επίσης πρόσεξε τα γάντια να σε βολεύουν στη χρήση της φωτογραφικής σου γιατί αν τα βγάζεις συνεχώς σου για κλικ δεν γίνεται δουλειά.

4. Σούπες και καυτερά Σε αυτές τις περιπτώσεις η σούπα -με συνταγή ethnic ή αυτοσχέδια- ισοδυναμεί με το μαγικό ζωμό του Αστερίξ και το spicy μεξικάνικο με το σπανάκι του Ποπάυ. Καλύτερο street food δεν υπάρχει.

5. Gore-Tex παπούτσι Και μάλιστα πάνω από τον αστράγαλο. Όχι ότι δεν γυρνάς λ.χ. το Βερολίνο με τις vinyl DNKY σου ως το γόνατο αλλά, όσο να πεις, ένα ορειβατικό έχει μικρότερη φθορά και μεγαλύτερη άνεση. Αν χωράει διπλή κάλτσα ως το γόνατο, ακόμα καλύτερα.

6. Διαφανής ομπρέλα Και έτσι θα μπορείς ανεμπόδιστα να κοιτάς ψηλά και περιμετρικά. Και πιο ρομαντικά είσαι, και βλέπεις τα φανάρια και τα καμπαναριά. Δεν χάνεις τίποτα από το τοπίο.

7. Συχνές στάσεις σε καφέ Αλλά μικρές. Ίσα να προλάβεις να πάρεις θερμοκρασία. Μην ξεχαστείς με τις ώρες, ήρθες να δεις και να εξερευνήσεις.

8. Πολύ φαγητό Αυτό θα προκύψει φυσικά, είτε θέλεις είτε όχι, απλώς καλό είναι να το ξέρεις από πριν για να ενδώσεις μια ώρα αρχύτερα χωρίς ενοχές ώστε και να είσαι επιλεκτικός απέναντι στις λιχουδιές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ