Ταξιδια

Η Ύδρα της Iota Phi- Ilia Darlin

Όταν ενηλικιώθηκα, άρχισα να πηγαίνω στην Ύδρα με τους φίλους μου. Η αίσθηση ήταν πάντα ίδια και τώρα ένιωθα πως μοιραζόμουν και μυστικά με το νησί.

ΤΕΥΧΟΣ 401
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24187-53667.jpg

Ύδρα: Η IOTA PHI Ilia Darlin γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Στην Ύδρα πήγαινα απ’ όταν ήμουν πολύ μικρή με τη μαμά μου, σ’ ένα σπίτι άσπρο, με μακριές αιθέριες κουρτίνες στα παράθυρα που έβλεπαν στη θάλασσα. Στο παιδικό μου μυαλό τα ταξίδια μας εκεί φάνταζαν μαγικά και κάπως συνωμοτικά. Η έλλειψη αυτοκινήτων και το μικρό της μέγεθος μ’ έκαναν να πιστεύω πως είναι ένα μυστικό μέρος, που ξέρουμε λίγοι και πηγαίνουμε για να κρυφτούμε από τον κόσμο. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πως δεν είχε παραλία κι έπρεπε «αναγκαστικά» να κάνω βουτιές για να μπω στη θάλασσα.

Όταν ενηλικιώθηκα, άρχισα να πηγαίνω στην Ύδρα με τους φίλους μου. Η αίσθηση ήταν πάντα ίδια και τώρα ένιωθα πως μοιραζόμουν και μυστικά με το νησί. Μυστικά από τις περιπέτειες που είχαμε απ’ όταν πήγαινα μικρή.

Η τελευταία φορά ήταν το περσινό καλοκαίρι, όταν πήγα να παρακολουθήσω την παράσταση «Black Mirror», μια παρουσίαση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με πρωταγωνίστρια την Chloe Sevigny. Βρεθήκαμε πάνω σε ένα καράβι και η παράσταση διαδραματιζόταν ενώ ήμασταν εν πλω, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο άστρα. Όσοι την παρακολουθήσαμε ήμασταν καλεσμένοι σε δείπνο, με τραπέζια στημένα πάνω στο χωματόδρομο και λάμπες κρεμασμένες όπως στις ελληνικές ταινίες με θέα τη θάλασσα. Μου φαινόταν απίστευτο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, φίλοι από το εξωτερικό, ακόμα και η Chloe που είμαι κρυφά ερωτευμένη μαζί της, ήταν όλοι εκεί, στο μυστικό μου μέρος. Σ’ εκείνο το χωματόδρομο που έβγαζε στο άσπρο σπίτι με τις αιθέριες κουρτίνες.


* H Ilia Darlin είναι τραγουδίστρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ