Ταξιδια

Ρόδος: Avalon Boutique Hotel

Με στιλ ιπποτικό

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103569-208301.jpg

Πού Μέσα στο κάστρο της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, πολύ κεντρικά. Ένα μεγάλο ιπποτικό οικόσημο κάτω από την καμάρα, στην οδό Χάρητος παραπλεύρως της διάσημης οδού των Ιπποτών, στο ύψος του καταλύματος της Ισπανικής Γλώσσας, σημαίνει ότι είσαι πολύ κοντά. 

Το Ξενοδοχείο Από την πόρτα βλέπεις τον φυλαγμένο κήπο του και τρίβεις τα μάτια σου γιατί μοιάζει απόμερος και μυστικός χωρίς ωστόσο να είναι. Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 2007, αφού υπέστη μια εντυπωσιακή και προσεκτική ανοικοδόμηση υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας με σκοπό να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική και τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Η θολωτή αίθουσα και το αίθριο είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να ζήσεις ένα ατμοσφαιρικό δείπνο και στα τραπεζάκια του κήπου με μια κρύα σαλάτα νιώθεις ότι είσαι σε σελίδες μυθιστορήματος. To Avalon ήδη σε συνεπαίρνει από την επίπλωση της ρεσεψιόν.

Το Δωμάτιό σου Στις 6 σουίτες του εξισορροπείται αριστοτεχνικά το μεσαιωνικό βάρος της Παλιάς Πόλης με τη διακριτική μοντέρνα επίπλωση με πινελιές παράδοσης. Παρά τις lux ανέσεις του, το στυλ του παραμένει ανεπιτήδευτο και κρατά τα σημάδια του χτες. Η θέα στα γραφικά στενάκια της Παλιάς Πόλης ή το λιμάνι είναι στοχαστική σε κάνει να μην θέλεις να φύγεις από το μπαλκόνι σου καθώς η αίσθηση γλυκιάς απομόνωσης, οι χοντροί τοίχοι με την μακριά ιστορία σε ωθούν και μπορείς να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου.

image

image

Η Έκπληξη Οι χειροποίητες μαρμελάδες από ελιά και λεμόνι που στέλνει ο συνεταιρισμός Γυναικών Ρόδου αλλά και το φως των κεριών δίπλα από το πηγάδι της και μια μεγάλη ποικιλία από etiquette τσάι σερβιρισμένο σε αριστοκρατικές φλυτζάνες χωρίς φυσικά το αυστηρό πρωτόκολλο.

image

Εκεί κοντά Το περίφημο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου απέχει μόλις μερικά βήματα. Η Παλιά Πόλη της Ρόδου ανήκει στην Παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ως μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις. Ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, όπως το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, το Ρολόι, το Τζαμί του Σουλεϊμάν και το Χαμάμ απέχουν μόλις 10 λεπτά με τα πόδια. Ένας περίπατος – εξερεύνηση στα οχυρωμένα τείχη και τα γραφικά στενά της Παλιάς πόλης είναι μία εμπειρία που κυριολεκτικά ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Περπατώντας από το Avalon και μέσα σε πέντε λεπτά, βρίσκεστε στην πολυσύχναστη και ζωντανή οδό Σωκράτους, το παλιό “παζάρι” της πόλης. Εκεί θα συναντήσετε, από εξαιρετικά καταστήματα κοσμημάτων, μοντέρνες boutique ρούχων, μέχρι παραδοσιακά εδέσματα.

Info Έξι σουίτες, καθεμία με ξεχωριστό καθιστικό και διαφοροποιημένο σχέδιο και διακόσμηση. Οι τέσσερις σουίτες διαθέτουν τζάκι ιδανικά για τις χειμερινές σας αποδράσεις.

Από €215 

avalonrhodes.gr

Περισσότερες πληροφορίες για την Ρόδο εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ