Πολεις

Οι αιωρούμενες ομπρέλες στα Τρίκαλα που κλέβουν τις εντυπώσεις

Ένας δρόμος γεμάτος έμπνευση και φαντασία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αιωρούμενες ομπρέλες στα Τρίκαλα  που κλέβουν τις εντυπώσεις

Τρίκαλα: Ο θεαματικός δρόμος με τις αιωρούμενες ομπρέλες στην καρδιά της πόλης - Όσα είπε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δήμος Σακκάς στην ATHENS VOICE

Ένας υπερθεαματικός δρόμος που μοιάζει κυριολεκτικά να έχει βγει από παραμύθι στολίζει τα Τρίκαλα. Ο λόγος για την οδό Απόλλωνος που φιλοξενεί κατά μήκος της, ιπτάμενες ομπρέλες ωθώντας τους περαστικούς να στρέψουν το βλέμμα τους ψηλά και να απολαύσουν μια πανδαισία χρωμάτων.
Οι αιωρούμενες αυτές ομπρέλες που κάνουν τον δρόμο ξεχωριστό κλέβουν τις εντυπώσεις με την ζωντάνια και την πρωτοτυπία τους, μετατρέποντας ταυτόχρονα το σημείο σε ένα μοναδικό αξιοθέατο.

Οι αιωρούμενες ομπρέλες στα Τρίκαλα  που κλέβουν τις εντυπώσεις

Η αρχική εγκατάσταση έγινε τον Νοέμβριο του 2016. Την ιδέα είχαν οι καταστηματάρχες, που την πρότειναν στον Δήμο. Το project υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των δύο πλευρών: οι ομπρέλες από τους καταστηματάρχες, τα τεχνικά (μελέτη, επίβλεψη, μηχανήματα, τοποθέτηση) από τον Δήμο. Το αποτέλεσμα, άκρως εντυπωσιακό. Μια ευχάριστη έκπληξη για περαστικούς, θαμώνες και επισκέπτες. Τότε τοποθετήθηκαν συνολικά 220 αιωρούμενες ομπρέλες σε 115 μέτρα δρόμου. Μια όμορφη ιδέα που καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων περνούν από εκεί δημιουργώντας παράλληλα μια φωτεινή νότα που μόνο χαμόγελο και αισιοδοξία μπορεί να προσφέρει. 

Εξάλλου κάθε που γωνιά στον αστικό ιστό που χαρίζει στους περαστικούς όμορφες εικόνες δίνει στις πόλεις μας ένα πιο φιλόξενο και χαρούμενο πρόσωπο. 

Οι αιωρούμενες ομπρέλες στα Τρίκαλα  που κλέβουν τις εντυπώσεις

Από καιρού εις καιρόν ωστόσο λόγω του… καιρού, γίνονταν αντικαταστάσεις φθαρμένων ομπρελών, με πιο πρόσφατη αυτή που έγινε φέτος τον Νοέμβριο. Ο Δήμος Τρικκαίων ανέλαβε την αντικατάσταση εκατό ομπρελών με νέες, φρεσκάροντας την εικόνα του δρόμου. Σταδιακά οι ομπρέλες από μονόχρωμες έγιναν πολύχρωμες δίνοντας μια ακόμα πιο ευχάριστη πινελιά στο όμορφο σημείο της πόλης. 

Μιλώντας στην ATHENS VOICE ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς τόνισε: «Η οδός Απόλλωνος είναι εμπορικός δρόμος, αλλά και ο δρόμος που φωτογραφίζεται περισσότερο από κάθε άλλον στα Τρίκαλα - μετά, βεβαίως, τον Μύλο των Ξωτικών. Η συνεργασία με τους καταστηματάρχες και η βούληση του Δήμου Τρικκαίων να συνδράμει στην προσπάθεια ανάδειξης σημείων της πόλης, απέδωσε. Χαιρόμαστε που η πόλη μας έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του, σε μια πολύχρωμη, φωτεινή οδό». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ