Πολεις

Αυτές είναι οι ωραιότερες πόλεις για το 2021

Κάθε χρόνο οι Rough Guides αναδεικνύουν τις 14 ωραιότερες πόλεις στον κόσμο. Φέτος στο Νο1 είναι η Ρώμη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώμη, Ιταλία
Ρώμη, Ιταλία © Sonya Brady / Unsplash

Οι ωραιότερες πόλεις του 2021 σύμφωνα με τη λίστα των Rough Guides

Η Ρώμη έρχεται άλλοτε πρώτη, άλλοτε δεύτερη στη λίστα των Rough Guides. Για τον 2021, δεύτερη είναι η Φλωρεντία και τρίτο το Παρίσι, ενώ στην πέμπτη θέση, μετά το Εδιμβούργο, έχει ανεβεί το Λονδίνο. Η Πράγα, στην έκτη θέση, θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο cool ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με δύο πλευρές: η μία είναι glamorous, η άλλη είναι πιο παραδοσιακή με λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινες γέφυρες στον ποταμό Μολδάβα, τον μακρύτερο της Τσεχίας: η Πράγα διαθέτει σκηνή νεανικών πάρτι μαζί με μεσαιωνικό χαρακτήρα και το ξενοδοχείο Dancing House φαίνεται το πιο in μέρος για να μείνει κανείς σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη.

Φλωρεντία
Φλωρεντία © Sergei Wing / Unsplash

Στην έβδομη θέση φέτος βρίσκεται η Βενετία η οποία έχει χάσει την πρωτιά εξαιτίας του μαζικού τουρισμού. Ο κορεσμός και η υποχώρηση του αριθμού των ταξιδιωτών ίσως την φέρουν πάλι στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια είναι το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας: μεγαλούπολη με laid back ατμόσφαιρα, θεσπέσιες παραλίες και τυρκουάζ νερά στον Κόλπο Μόρτον. Γενικά, οι πόλεις της Αυστραλίας γνωρίζουν άνθηση και επιτυχία, με το Περθ και τη Μελβούρνη σε άνοδο. Το Σίδνεϊ βρίσκεται φέτος στην 13η θέση.

Βενετία
Βενετία © Stijn te Strake / Unsplash

Στην ένατη θέση είναι το Κιότο, που θεωρείται περισσότερο κι από το Τόκιο, πολιτιστικό κέντρο της Ιαπωνίας. Λένε ότι από το ξενοδοχείο Granvia η θέα είναι η ωραιότερη στον κόσμο. Στη δέκατη θέση το Ρίο ντε Τζανέιρο με τις μεγαλοπρεπείς πλαζ, την αρχιτεκτονική Art Deco και το ωκεάνιο κλίμα. Στην ενδέκατη θέση το Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας, στη χώρα των Βάσκων: μια από τις πόλεις με μεταφυσική ατμόσφαιρα, χτισμένη σε κυκλικό κόλπο με χρυσή άμμο, που μπορεί να την επισκεφτεί κανείς οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Κιότο, Ιαπωνία
Κιότο © Marek Piwnicki / Unsplash

Η Ισπανία φιγουράρει στη λίστα και με τη Σεβίλλη, πιο επαρχιακή, συμπαθητική, τυπική της χώρας και κομψή αρχιτεκτονική. Στην 14η θέση το Βανκούβερ: η ωραιότερη πόλη στον Καναδά, ανάμεσα στον ωκεανό και στα βουνά.

Σεβίλλη, Ισπανία
Σεβίλλη © Joan Oger / Unsplash

Πέρυσι, στη λίστα συμπεριλαμβάνονταν η Αγία Πετρούπολη, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το Κέιπ Τάουν, η βελγική Μπρυζ, το Κουίνσταουν της Νέας Ζηλανδίας, το νορβηγικό Μπέργκεν και η ινδική Τζαϊπούρ που μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Το 2021 μερικές πόλεις έχασαν τη θέση τους είτε εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας, όπως η Καρτατζένα της Κολομβίας, είτε εξαιτίας της πανδημίας όπως το Άμστερνταμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ