Πολεις

Το Portal είναι η πρώτη virtual πύλη μεταξύ πόλεων και ανθρώπων

Οι κάτοικοι στο Βίλνιους της Λιθουανίας εποικοινωνούν κάθε μέρα στο Portal με κατοίκους της πόλης Λούμπλιν της Πολωνίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
portal-8.jpg
© Portal

To Portal είναι μια εντυπωσιακά λιτή science fiction εγκατάσταση που επιτρέπει την επικοινωνία κατοίκων δύο διαφορετικών πόλεων σε real time.

Ο Λιθουανός καλλιτέχνης Benediktas Gylys δημιούργησε το Portal, μια εικονική γέφυρα που συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων.

Απλό στη σύλληψή του αλλά κομψό στην εκτέλεση, η μεγάλη, στρογγυλή πέτρινη πύλη χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και κάμερες για να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ διαφόρων τοποθεσιών.

portal-6-640x4572x.jpg

portal-2-960x6862x.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με επιστημονική φαντασία και μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της επικοινωνίας στο μέλλον. Αποφεύγοντας την τρέχουσα αδεξιότητα των πλαστικών οθονών και τις αδέξιες διεπαφές, η πύλη είναι καθαρή, κυκλική, με έναν αέρα μαγείας.

portal-3.jpg

portal-4-960x11952x.jpg

Στο βίντεο, βλέπουμε το Portal να περιγράφεται ως «γέφυρα στον Ενωμένο Πλανήτη», η οποία είναι λίγο υπερβολική, αλλά δεν αλλάζει την ενέργεια και την κομψότητα της εγκατάστασης, η οποία σήμερα συνδέει το Βίλνιους στη Λιθουανία με το Λούμπλιν της Πολωνίας. Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα portals και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ακολουθούν Ρέκιαβικ και Λονδίνο.

pOrtal: A Bridge to the United Planet

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ