Πολεις

Ξεκίνησαν τα έργα για τον ποδηλατόδρομο στη λεωφόρο Νίκης

Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έργα στη Λεωφόρο Νίκης
Έργα στη Λεωφόρο Νίκης ©EUROKINNISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εικόνες από την πρώτη μέρα των εργασιών για τον νέο ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του δημάρχου.

Ξεκίνησαν σήμερα, 14 Ιουλίου, τα έργα στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Νίκης. Ο νέος ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται στο οδόστρωμα, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

«Ξεκινάμε κάτι που θα έπρεπε να γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι πολύ που ξεκινάει από εδώ, από τη Λεωφόρο Νίκης το καινούργιο δίκτυο ποδηλατόδρομων. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης των πολιτών και των επισκεπτών μας», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κωσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τόνισε, ο ποδηλατόδρομος πάνω στον πεζόδρομο δεν ήταν λειτουργικός ούτε για τους ποδηλάτες μα ούτε και για τους πεζούς.

Λεωφόρος Νίκης
Λεωφόρος Νίκης © EUROKINNISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ερωτηθείς, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα από την αριστερή πλευρά του δρόμου και ως αποτέλεσμα να αφήνουν μόνο μία λωρίδα για την κίνηση των οχημάτων στην παραλιακή οδό.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι συνεννόηση με τη δημοτική αστυνομία αλλά και με την καθαριότητα ώστε τα απορριμματοφόρα να μην περνούν από τον δρόμο τις ώρες αιχμής. «Είναι όμως ακόμα και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι το πώς ο κάθε πολίτης σέβεται τον συμπολίτη του. Χωρίς αυτό, τίποτα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πόλη μας. Άρα πέρα από κάθε αστυνόμευση έχει να κάνει με τη συμπεριφορά καθενός από μας στο πού παρκάρουμε, πού διπλοπαρκάρουμε. Η πόλη θα είναι βιώσιμη μόνο αν όλοι συνεργαζόμαστε», υπογράμμισε.

Στρώσιμο ποδηλατόδρομου

Η κατασκευή των προσωρινών ποδηλατόδρομων θα συνεχίσει στις οδούς Καραμανλή, Μοσχονησίων, Βούλγαρη και Γιαννιτσών, με στόχο η πόλη να έχει ένα προσωρινό δίκτυο ποδηλατόδρομων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. «Αν πάει καλά, θα το έχουμε μόνιμο», τόνισε ο δήμαρχος.

Ετοιμάζεται ο νέο ποδηλατόδρομος

Εργασίες

Ο ποδηλατόδρομος

Λεωφόρος Νίκης

Ο Νέος ποδηλατόδρομος

Ο δήμαρχος φτάνει με ποδήλατο στη Λεωφόρο Νίκης

Πηγή: Voria.gr

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ