- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας μας ξαφνιάζει ευχάριστα
Μια τεράστια θεατρική παράσταση στη θάλασσα του Ευβοϊκού
Ξεκίνησε το 2016 και μας εξέπληξε με την πρωτοτυπία, την καλαισθησία και το μοναδικό του θέαμα. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο καρναβάλι και για την ακρίβεια, θα μπορούσε να αποτελεί μια τεράστια θεατρική παράσταση που διαδραματίζεται στη θάλασσα του Ευβοϊκού σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Οι διοργανωτές του επέλεξαν να μετατρέψουν το χαρακτηριστικό στενό του Ευρίπου με τα θαλάσσια ρεύματα και την συρταρωτή γέφυρα, σύμβολο της πόλης, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό όπου διαδραματίζεται κάθε χρόνο ένα διαφορετικό μυθικό σενάριο. Η παράσταση έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να χαρακτηριστεί υπερπαραγωγή: εκατοντάδες ηθοποιούς/εθελοντές, γιγάντια σκηνικά και φιγούρες, ηχητικά και φωτιστικά εφέ, πυροτεχνήματα, σενάριο και πλοκή που φέτος εμπνέεται από την εκστρατεία του Τρωικού πολέμου που σύμφωνα με το μύθο ξεκινάει από την Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων.
Το «Χρονικό της Τροίας» είναι λοιπόν το θέμα της φετινής τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με πρωταγωνίστρια τη γνωστή για τα εντυπωσιακά εναέρια χορευτικά της Κατερίνα Σολδάτου.
Προηγείται η παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα και η Λευκή Νύχτα με συναυλίες και υπαίθρια πάρτι στο κέντρο της πόλης.
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Περισσότερες πληροφορίες στο www.chalkidacarnival.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια αναπάντεχη συνάντηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Επίσκεψη σε ένα μεταλλικό μουσείο αναστημένων πιστονιών
Οι γούνες, η λίμνη και μια υπέροχη πόλη που ξεχειμωνιάζει
Εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε τη μετακίνηση των οχημάτων, ενώ θα έπρεπε να σχεδιάζουμε τη μετακίνηση των ανθρώπων
Μαρία Μιχαήλ: Η Θεσσαλονικιά που «ντύνει» μουσικά το ηλιοβασίλεμα
Ένα mural στο σημείο που έφυγε από τη ζωή η μαραθονωδρόμος
Μια ιδιαίτερη αστική αύρα, μια απίστευτη αίσθηση ελευθερίας
Οι έρημες πόλεις του Αυγούστου αποκαλύπτουν όσα η φασαρία της καθημερινότητας κρύβει
«Άιντε κάντε όλοι στην μπάντα, νά βγει να χορέψει ο Σαλονικιός»
Τέσσερα εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης με τύχη καλύτερη από εκείνη των περισσότερων διατηρητέων της περιοχής
Περπατώντας πάνω στην Ιστορία της Καβάλας
24 χρονών, Ρομά, γκέι, αγγλόφωνες σπουδές με υποτροφία, και πιο cool πεθαίνεις
Τέλος συναγερμού, λήξη του πολέμου: Αυτή θα είναι η νέα ΔΕΘ
Πώς μια παλιά μουσική έκφραση έγινε σύμβολο της έπαρσης
Το παραδεισένιο καλοκαίρι του Ποταμού Επανομής
Ακολουθώντας το μονοπάτι του «πατέρα» της ιατρικής επιστήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.