Αρκουδάκι χτυπήθηκε σε τροχαίο και εγκαταλείφθηκε αλλά σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση αρμοδίων φορέων
Ήδη αρχίζει να γλύφει με όρεξη το μέλι που του δίνουν οι φροντιστές του στον Αρκτούρο, οι οποίοι το ονόμασαν Κίρκη γιατί τους… μάγεψε!
Αρκουδάκι χτυπήθηκε σε τροχαίο και εγκαταλείφθηκε αλλά σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση αρμοδίων φορέων
Αρκουδάκι χτυπήθηκε στο κεφάλι από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των αρμόδιων φορέων, δείχνει να κερδίζει την μάχη για τη ζωή.
Η νεαρή αρκούδα, περίπου 8 μηνών, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Δισπηλιού- Αμπελοκήπων το περασμένο Σάββατο. Για την παραλαβή της , κλήθηκε από το τοπικό Δασαρχείο η Ομάδα 'Αμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καθώς η κατάστασή της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Αν και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ανταποκρινόταν, έπειτα από πολύωρες προσπάθειες της Ομάδας, το αρκουδάκι ξύπνησε ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεών της δεν έδειξαν κάποια σοβαρή βλάβη.
Ήδη αρχίζει να γλύφει με όρεξη το μέλι που του δίνουν οι φροντιστές του στον Αρκτούρο, οι οποίοι το ονόμασαν Κίρκη γιατί τους… μάγεψε!
Αν και έχει ένα κάταγμα στο κρανίο, εντούτοις λόγω της νεαρής ηλικίας της είναι κάτι που ενδεχομένως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να ξεπεράσει με την απαραίτητη περίθαλψη. Προς το παρόν, έχει μεταφερθεί στο Κτηνιατρείο 'Αγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει και να φανεί εάν μπορεί να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον. Για τη διάσωση της νεαρής αρκούδας κινητοποιήθηκαν, εκτός από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, η αστυνομία, η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, η Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ.
Σύμφωνα με την υπεύθυνο επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Πάνο Στεφάνου, το αρκουδάκι είναι φετινής γέννας και δείχνει ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά τα κύματα ψύχους στο βόρειο ημισφαίριο
Τι αναφέρουν παράγοντες της ΕΥΔΑΠ
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η εικόνα αυτή δεν σημαίνει μακροπρόθεσμη ασφάλεια
Ερευνητές ανέπτυξαν υλικό που απορροφά τους ρύπους 100 φορές ταχύτερα
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Η περίπτωση του ρέματος της Πικροδάφνης
Το κουνούπι-τίγρης και οι νέες απειλές
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
Eνώ οι πωλήσεις φυτικών κρεάτων έχουν πέσει, αρκετές start-ups έχουν κλείσει και οι επενδυτές έχουν πατήσει φρένο
Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις
Μελέτη βρίσκει στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ αύξησης θερμοκρασίας και αλλαγής γονιδίων
Η αποδοχή του ηγετικού ρόλου της χώρας στην COP30
Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από drones και ειδικές συσκευές εντοπισμού
Δεν υπάρχει σχέδιο Β' γιατί δεν υπάρχει πλανήτης Β'
Ο Νοέμβριος ήταν ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία
Σημαντικός παράγοντας είναι και ό,τι προστίθεται
Τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν επαρκούν
Πώς κατάφεραν οι επιστήμονες να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα
Οι ήδη διαμορφωμένες θέσεις και τα περιθώρια για αλλαγές
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα να αξιοποιήσουμε υπόγεια νερά» υποστήριξε ο καθηγητής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.