- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάπτερη φάλαινα χωρίς την ουρά της στις ΗΠΑ: «Θανατική καταδίκη» λένε οι ειδικοί
Πιθανώς από αλιευτικό
ΗΠΑ: Εθεάθη μεγάπτερη φάλαινα χωρίς την ουρά της
Μια φάλαινα που της λείπει η ουρά και εντοπίστηκε στα ύδατα της πολιτείας Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ έχασε πιθανότατα τα εμβληματικά πτερύγιά της αφού μπλέχτηκε, πιθανώς σε κάποιο είδος πετονιάς ή αλιευτικού εργαλείου, λένε οι ειδικοί.
Αυτή η απώλεια των πτερυγίων, που χρησιμοποιούνται για την πρόωση, φαίνεται να αποτελεί θανατική καταδίκη για το πλάσμα, το οποίο αναφέρθηκε για τελευταία φορά ότι εθεάθη στις ΗΠΑ στα τέλη Ιουλίου.
Η Τζέσικα Φάρερ, διευθύντρια ερευνών του Μουσείου Φαλαινών στο νησί Σαν Χουάν της Ουάσινγκτον, ήταν μεταξύ εκείνων που ανταποκρίθηκαν στην παρατήρηση της φάλαινας στις 23 Ιουλίου στα ανοιχτά ενός κοντινού νησιού. Το ινστιτούτο, στο πλαίσιο των εργασιών του, βοηθά στην ανταπόκριση σε αναφορές για προσαράξεις ή δυστυχήματα θαλάσσιων θηλαστικών και εκπαιδεύει τους βαρκάρηδες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την παρακολούθηση φαλαινών.
«Όλοι έχουν ένα συναίσθημα όταν βλέπουν μια βουτιά μιας φάλαινας-καμπούρας και βλέπεις αυτά τα τεράστια πτερύγια που έχουν διάμετρο πάνω από 4,6 μέτρα (15 πόδια), και να αυτή η φάλαινα, που μόλις τα έχασε. Είναι σαν να χάνουμε εμείς τα πόδια μας», δήλωσε.
Ένας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φάλαινες είναι η εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία, όπως γραμμές πρόσδεσης, γάντζους και δίχτυα, σύμφωνα με την NOAA Fisheries. Άλλοι κίνδυνοι είναι το χτύπημα ή η παρενόχληση από πλοία ή βάρκες και οι πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην προσφορά τροφής τους.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότερες φάλαινες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή τέτοιου είδους εμπλοκή, αλλά συχνά μπορούν να απελευθερωθούν, ανέφερε η υπηρεσία. Ο αριθμός των φαλαινών που πεθαίνουν αφού παγιδευτούν δεν είναι σαφής.
Πηγή: AP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.