Περιβαλλον

KPMG: Πολλαπλές δράσεις για ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

Ο άνθρωπος και το περιβάλλον στο επίκεντρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 909
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
KPMG: Πολλαπλές δράσεις για ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία
Περισσότερα από 50 στελέχη της KPMG βρέθηκαν στην παραλία Άγιος Δημήτριος στον Σαρωνικό για τη δράση ομαδικού εθελοντικού καθαρισμού παραλίας με την HELMEPA

KPMG: Με περισσότερα από 51 χρόνια δράσης στην Ελλάδα, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία επενδύοντας στους ανθρώπους μας

Στην KPMG η βιωσιμότητα και η Κοινωνική Υπευθυνότητα βρίσκονται στο επίκεντρο της κουλτούρας μας. Εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον στις νέες γενιές δρώντας «μαζί», με «ακεραιότητα», «αριστεία», και «θάρρος», για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην KPMG εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία επενδύοντας στους ανθρώπους μας, στη διά βίου μάθηση, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, με οδηγό τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

KPMG: Μερικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και που είχαν κοινό συστατικό επιτυχίας τον εθελοντισμό των στελεχών της εταιρείας

Δίνουμε «πλεονέκτημα σε κάθε ηλικία» μέσω της πρωτοβουλίας AdvantAge
Αναγνωρίζοντας την ηλικία όχι ως εμπόδιο αλλά ως πηγή υπεραξίας, η KPMG ξεκίνησε την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας με τίτλο «AdvantAge», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Στόχος της πρωτοβουλίας αποτελεί η ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα στο φαινόμενο της ηλικιακής διάκρισης, καθώς και η αντιμετώπιση αυτού μέσω δράσεων που ενισχύουν τις δεξιότητες των ώριμων ηλικιακά εργαζομένων και προάγουν τη συζήτηση για ίσες ευκαιρίες.

Η KPMG, σε συνέχεια της έρευνας που υλοποίησε με σκοπό τη χαρτογράφηση της αγοράς εργασίας, διοργάνωσε για πρώτη φορά τον Μάρτιο, δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια «AdvantAge Days», σημειώνοντας περισσότερες από 70 συμμετοχές έμπειρων επαγγελματιών άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας και επιθυμούν να ενισχύσουν και αναβαθμίσουν τις δεξιοτήτων τους καθώς και να χτίσουν ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ. Το AdvantAge Days αποτέλεσε μόνο την αρχή της πρωτοβουλίας, καθώς έπονται νέες θεματικές και δράσεις για ένα μέλλον χωρίς ηλικιακά εμπόδια στην απασχόληση.

KPMG: Πολλαπλές δράσεις για ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία
Στιγμιότυπο από τα επιμορφωτικά σεμινάρια AdvantAge Days στο Alba Graduate Business School

Υποστηρίζουμε την ένταξη μαθητών/τριών της περιοχής της Καλλιθέας στο «The Tipping Point Program»
Σε τροχιά προώθησης του πυλώνα «διά βίου μάθηση» και κατ’ επέκταση του 4ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ποιοτική Εκπαίδευση» του ΟΗΕ, η KPMG επιλέγει να «αγκαλιάσει» τη γειτονιά των νέων της γραφείων “THE WAVE” με το καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεκινώντας μια νέα συνεργασία με τον ΜΚΟ The Tipping Point (TTP). Μέσω του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, οι άνθρωποι της KPMG από διάφορες βαθμίδες και θέσεις αναλαμβάνουν ρόλο μέντορα, μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες από τον κλάδο τους, και συμβάλλουν ουσιαστικά και ενεργά στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η KPMG βρίσκεται δίπλα στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ μέσω πολυδιάστατων πρωτοβουλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
Συνεχίζοντας τη συνεργασία ετών, οι άνθρωποι της KPMG μένουν πιστοί στη δέσμευσή τους για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και μέσω της δράσης «Back to School» προσφέρουν κάθε νέα χρονιά σχολικά εφόδια στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Τις εορταστικές περιόδους, Χριστούγεννα και Πάσχα, δεν ξεχνάμε να υποστηρίζουμε τον οργανισμό μέσω διεξαγωγής bazaar στα γραφεία της KPMG, καθώς και στα συνέδριά μας, μέσω της διάθεσης χώρου προβολής του έργου τους. Φέτος, για πρώτη φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η KPMG λειτούργησε παραδειγματικά και έμεινε πιστή στην αξία της κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας του οργανισμού μέσω δωρεάς αξίας 1.000 ευρώ.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μέσω της συνδρομής μας στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας συμβάλλουμε στην κάλυψη ενός μέρους των θεραπευτικών και παιδαγωγικών προγραμμάτων που κρίνονται αναγκαία για την πρόοδο και αποκατάστασή των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ. Τέλος, η ομάδα δρομέων της KPMG έδωσε το παρών και έτρεξαν για μια ακόμη χρονιά τόσο στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όσο και στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, επικοινωνώντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Κάθε συμμετοχή της KPMG ενισχύει τη βιωσιμότητα του πολύτιμου έργου της ΕΛΕΠΑΠ η οποία προσφέρει και εξασφαλίζει Διά Βίου Στήριξη και υπηρεσίες αποκατάστασης σε κάθε άνθρωπο με αναπηρία.

Η KPMG βρίσκεται δίπλα στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ μέσω πολυδιάστατων πρωτοβουλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της KPMG έτρεξαν στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Το νέο κτήριο «THE WAVE» σε συνδυασμό με τις δράσεις για τον πλανήτη μας εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές
Η δέσμευση της KPMG για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα έως το 2030 ενισχύεται τόσο με την πιστοποίηση LEED Gold που διαθέτει το νέο κτήριο «THE WAVE», όσο και με τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, κατάργηση χρήσης προϊόντων από πλαστικό μίας χρήσης και προώθηση της ανακύκλωσης στα γραφεία μας. Όλα τα παραπάνω ενισχύονται μέσω των ατομικών και ομαδικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Από το 2023 μεγιστοποιούμε το αντίκτυπό μας στο θαλάσσιο περιβάλλον μέσω της 3ετούς δέσμευσής μας να ενισχύσουμε τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας καθώς και την εποχιακή έρευνα της HELMEPA για την καταγραφή θαλάσσιων απορριμμάτων. Η δράση μας δεν σταματά στις θαλάσσιες ακτές καθώς από το 2021 σε συνεργασία με την ΜΚΟ “We4all” η εθελοντική ομάδα της KPMG έχει καταφέρει να δημιουργήσει νέους πνεύμονες πρασίνου που ξεπερνούν τα 2.000 δέντρα.

Απελευθερώνουμε το ταλέντο των ανθρώπων μας, προωθώντας τις αξίες της Ισότητας, της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD) ευαισθητοποιούμε και εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους της KPMG σχετικά με τις παγκόσμιες δεσμεύσεις μας για μια πιο δίκαιη, ισότιμη και συμπεριληπτική κοινωνία και προγραμματίζουμε δράσεις για να καλύψουμε διαφορετικές πτυχές των θεμάτων συμπερίληψης, ισότητας και διαφορετικότητας. Φέτος, δημιουργήσαμε τη σειρά video και audio podcasts “#Inspire Inclusion Talks” φέρνοντας στο προσκήνιο ιστορίες που, σε μια προσπάθεια για μια πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία, αξίζει να ακουστούν και να προβληματίσουν.

Επιπλέον, υλοποιήσαμε δράσεις ευαισθητοποίησης και διαδραστικά σεμινάρια από πιστοποιημένους φορείς. Μέσω του διαδρασικού σεμιναρίου “50 Ways to Fight Bias” από το Lean In Network, οι άνθρωποι μαςανακάλυψαν τις ασυνείδητες προκαταλήψεις και συμπεριφορές που υπάρχουν στον εργασιακό χώρο και τρόπους να τις αντιμετωπίσουν, και μέσω του σεμιναρίου “#I am Remarkable” ένιωσαν ενδυναμωμένοι στην ιδέα να μοιραζόνται τα επιτεύγματά τους και να διεκδικούν αυτά που τους αναλογούν.

Για την KPMG, η ευημερία των ανθρώπων που την απαρτίζουν αποτελεί ένα αγαθό υψίστης σημασίας, καθώς αποτελεί μέσο προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης.

KPMG: Πολλαπλές δράσεις για ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία
Στιγμιότυπο από τα επιμορφωτικά σεμινάρια AdvantAge Days στο Alba Graduate Business School

H KPMG στην ελληνική αγορά
Με περισσότερα από 51 χρόνια δράσης στην Ελλάδα, παρέχουμε μέσω 4 εταιρειών, ολοκληρωμένες ελεγκτικές, φορολογικές, λογιστικές, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απασχολούμε στα γραφεία μας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη περίπου 830 άτομα, υψηλού επιπέδου επαγγελματίες, με σημαντική και εξειδικευμένη εμπειρία. Είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία κατά τα διεθνή πρότυπα ISO 27001:2013 και ISO 9001:2015 ενώ παράλληλα διαθέτουμε και εσωτερικό Διεθνές Σύστημα Ποιότητας καθώς και Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων το οποίο εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια υλοποίησης έργων που αναλαμβάνουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ