- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απειλούμενα είδη της Ελλάδας θα συναντούν στις διαδρομές τους οι επιβάτες του μετρό
Πρωτότυπη εκστρατεία αφύπνισης - Περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον «Κόκκινο Κατάλογο»
Απειλούμενα είδη της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας - Θα προβάλλονται σε βίντεο στις αποβάθρες - Ο αγώνας για τη διάσωσή τους.
Απειλούμενα και ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας θα «συναντούν» το επόμενο διάστημα οι επιβάτες του μετρό στην Αθήνα, σε βίντεο που θα προβάλλονται στις αποβάθρες, στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και της ΣΤΑΣΥ.
Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στις οθόνες του μετρό οι επιβάτες ενημερώνονται για την Καμπανούλα της Νισύρου, τον Πευκοτσοπανάκο και τον Μαυροπελαργό, είδη που περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, ενώ το επόμενο διάστημα το υλικό θα ανανεώνεται δυναμικά με νέα είδη.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΟΦΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί και το οποίο αφορά στην επικαιροποίηση και σύνταξη των Κόκκινων Καταλόγων απειλούμενων ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
Το έργο περιλαμβάνει την αξιολόγηση περισσότερων από 10.000 είδη και την κατάταξή τους σε κατηγορίες κινδύνου, τη δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων και ιστοσελίδας με πληροφορίες για την ταξινομία και την κατανομή των ειδών χλωρίδας, πανίδας και μυκήτων στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και δράσεις προβολής και ενημέρωσης.
Εντάσσεται, δε, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ένα δυσμενές σενάριο, η άνοδος της στάθμης μπορεί να φτάσει έως και τα 1,8 μέτρα
Αυτό που θεωρείς σκουπίδι, είναι γκουρμέ γεύμα για τις πεταλούδες
Δεύτερος πιο θερμός ο φετινός Μάρτιος στην Ευρώπη
Οι ουσίες PFAS, η ρύπανση και οι εναλλακτικές λύσεις
Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι η κλιματική κρίση καθιστά τις ακραίες θερμοκρασίες θανατηφόρες
Το εξελικτικό «οικογενειακό δέντρο» τουςν ίσως είναι πολύ πιο περίπλοκο
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταγραφούν νέα παγκόσμια ρεκόρ θερμοκρασίας
Αυξανόμενες ανησυχίες για την άγρια ζωή - Έκκληση για πανεθνικά μέτρα
Τα έντομα με τον τόσο μικροσκοπικό εγκέφαλο διαθέτουν εκπληκτική νοημοσύνη
Το προϊόν, προς έκπληξη πολλών, δεν έχει οσμή
Τι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο της ζωής μας για να αντιμετωπίσουμε τις ενεργειακές κρίσεις
Οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις ήταν περιορισμένες
Η ΕΕ καθυστερεί την πλήρη απαγόρευση PFAS – Εξαιρέσεις για κρίσιμους τομείς και βιομηχανία
Η ανθρώπινη ρύπανση «δηλητηριάζει» τους καρχαρίες με ναρκωτικά και φάρμακα
Σοκαριστικά στοιχεία από την IQAir - Σωματίδια έως και 13 φορές πάνω από τα όρια του ΠΟΥ
Καταστροφές φραγμάτων, απώλειες σε χλωρίδα και πανίδα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
«Μοναδικό. Όπως και εμείς.»
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί για νέα ρεκόρ θερμοκρασίας μέσα στο 2026
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Αν και οι πόλεις σφύζουν από ενήλικα πτηνά, τα νεογέννητα παραμένουν «φαντάσματα» - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.