- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απειλούμενα είδη της Ελλάδας θα συναντούν στις διαδρομές τους οι επιβάτες του μετρό
Πρωτότυπη εκστρατεία αφύπνισης - Περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον «Κόκκινο Κατάλογο»
Απειλούμενα είδη της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας - Θα προβάλλονται σε βίντεο στις αποβάθρες - Ο αγώνας για τη διάσωσή τους.
Απειλούμενα και ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας θα «συναντούν» το επόμενο διάστημα οι επιβάτες του μετρό στην Αθήνα, σε βίντεο που θα προβάλλονται στις αποβάθρες, στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και της ΣΤΑΣΥ.
Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στις οθόνες του μετρό οι επιβάτες ενημερώνονται για την Καμπανούλα της Νισύρου, τον Πευκοτσοπανάκο και τον Μαυροπελαργό, είδη που περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, ενώ το επόμενο διάστημα το υλικό θα ανανεώνεται δυναμικά με νέα είδη.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΟΦΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί και το οποίο αφορά στην επικαιροποίηση και σύνταξη των Κόκκινων Καταλόγων απειλούμενων ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
Το έργο περιλαμβάνει την αξιολόγηση περισσότερων από 10.000 είδη και την κατάταξή τους σε κατηγορίες κινδύνου, τη δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων και ιστοσελίδας με πληροφορίες για την ταξινομία και την κατανομή των ειδών χλωρίδας, πανίδας και μυκήτων στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και δράσεις προβολής και ενημέρωσης.
Εντάσσεται, δε, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώ τα δηλητήρια δεν αρκούν πια
Έως και 700.000 κότες πέθαναν στη Γαλλία
«To επεισόδιο θα είναι πρωτοφανές», υποστηρίζουν
Όλο και λιγότερα πλοία
Τι απαντά ειδικός περιβαλλοντολόγος στην ερώτηση «πότε θα αναγεννηθεί»
Εντυπωσιακές εικόνες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ
Η απαγόρευση που δεν γνώριζε ότι βρισκόταν σε ισχύ
Οι απίστευτες εικόνες
Η αλλαγή στα καιρικά μοτίβα και ο ρόλος της χιονοκάλυψης
Συναγερμός από την περιβαλλοντική οργάνωση για τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές
Πώς η σπείρα έβγαλε 800.000 ευρώ
Δραματικές στιγμές στη Δυτική Αττική
Δες το βίντεο και ανακάλυψε το περιβαλλοντικό σου σκορ!
Από το eBILL στις παραλίες και το νερό του αύριο, από τη δέσμευση στη δράση
Η επαναχρησιμοποίηση νερού, οι δενδροφυτεύσεις και η προστασία των ακτών στην Αττική
Πού θα τα ακούσεις ή θα τα συναντήσεις
H Μεγάλη Επιτάχυνση και η Ανθρωπόκαινος Εποχή, η ιστορία του πώς ο άνθρωπος έγινε δύναμη ικανή να επηρεάζει τον ίδιο τον πλανήτη
Το τέλος της «πράσινης» υποκρισίας: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.