Περιβαλλον

Αποδοτική και οικονομική θέρμανση με LG Therma V

Οι «πράσινες» αντλίες θερμότητας αέρα/νερού που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς λέβητες πετρελαίου και αερίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 874
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποδοτική και οικονομική θέρμανση με LG Therma V

Αφιέρωμα ΕΚΕ και Περιβάλλον 2023: Οι αντλίες LG Therma V εκσυγχρονίζουν το σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού 

Kαθένας από εμάς αναζητεί έναν πιο αποδοτικό αλλά και οικονομικό τρόπο να έχει ψύξη το καλοκαίρι στο σπίτι του, θέρμανση τον χειμώνα, ζεστό νερό όλο τον χρόνο. Μια έξυπνη και πολύ αποτελεσματική λύση αποτελούν οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού (AWHP) Therma V της LG, οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς λέβητες πετρελαίου και αερίου, προσφέροντάς μας μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και του αποτυπώματός μας στο περιβάλλον! 

Χρησιμοποιώντας βιώσιμη τεχνολογία, οι αντλίες LG Therma V αποτελούν τον εναλλακτικό τρόπο που όλοι ψάχνουμε, παρέχοντάς μας θέρμανση, ψύξη αλλά και ζεστό νερό. Ουσιαστικά, εκσυγχρονίζουν το σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού με τρόπο που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, κάτι που σημαίνει και λιγότερα χρήματα!

Μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Σε μια εποχή που η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης έχει πάρει επείγουσες διαστάσεις, η αντικατάσταση ή η συμπλήρωση ενός παραδοσιακού συστήματος καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου με μια αντλία θερμότητας της LG μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με ποιον τρόπο; Η θερμότητα δεν παράγεται με καύση, ούτε και μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα για θέρμανση. Αυτό που συμβαίνει είναι πως η θερμότητα απορροφάται από τον αέρα του περιβάλλοντος με τη βοήθεια του ψυκτικού κύκλου, εξασφαλίζοντας χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι LG Therma V μειώνουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα με την αξιοποίηση ενός συνδυασμού 25% ηλεκτρικής ενέργειας και 75% θερμότητας απο τον εξωτερικό αέρα.

Τρεις επιλογές για κάθε μας ανάγκη

Η σειρά αντλιών θερμότητας  Therma V κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε σπιτιού.

Therma V Monobloc: Αποτελείται μόνο από μία εξωτερική μονάδα που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αποδοτικότερη χρήση του εσωτερικού χώρου. Συνδέεται (προαιρετικά) με boiler και δεν απαιτεί να εγκαταστήσεις και εσωτερική μονάδα. Παράλληλα, δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ψυκτικού μέσου στο σπίτι, αφού εσωτερικά υπάρχει μόνο το νερό.

Therma V Split: Περιλαμβάνει μία εξωτερική και μία εσωτερική μονάδα. Απαιτεί σωληνώσεις ψυκτικού μέσου μεταξύ των δύο, αλλά η εξωτερική καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο ακίνητο προσφέροντας ευελιξία στην επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασης. 

Therma V Hydrosplit: Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Split, όμως, αντί για σωληνώσεις ψυκτικού μέσου μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, χρησιμοποιεί σωληνώσεις νερού. Το αποτέλεσμα είναι πως το οικιακό περιβάλλον είναι ασφαλέστερο.

Αποδοτική και οικονομική θέρμανση με LG Therma V

Φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό υγρό

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας των αντλιών LG Therma V είναι το νέο ψυκτικό υγρό R32 που χρησιμοποιούν, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ένα ακόμη θετικό σημείο είναι ότι οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν 100% συμβατότητα με σώματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδια θέρμανση.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» μέσα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της LG.

Info: Απαντήσεις σε κάθε σας απορία για την εύρεση της κατάλληλης λύσης για το σπίτι σας μπορείτε να πάρετε από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της LG, αλλά και επικοινωνώντας απευθείας με την LG Electronics Hellas τηλεφωνικά (80111500400) ή με e-mail (b2b.hellas@lge.com).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ