- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αρκούδα ανακάλυψε κάμερα σε πάρκο και δε σταμάτησε να βγάζει selfie - Τράβηξε πάνω από 400
Οι viral φωτογραφίες της «selfie bear» από το Κολοράντο κλέβουν καρδιές σε όλο τον κόσμο
Aρκούδα σε πάρκο στο Κολοράντο των ΗΠΑ απαθανατίστηκε σε 400 φωτογραφίες selfie - Οι εικόνες της έγιναν viral στα social media.
Κάμερα σε πάρκο στο Κολοράντο των ΗΠΑ τράβηξε 580 φωτογραφίες, ωστόσο οι χειριστές της ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι πάνω από 400 ήταν μιας αρκούδας.
Η καφέ αρκούδα, που ζει σε ανοικτό πάρκο, στο Μπούλντερ του Κολοράντο, ανακάλυψε κάμερα κλειστού κυκλώματος και από τότε δεν έχει σταματήσει να βγάζει selfies.
Η συγκεκριμένη κάμερα έχει τοποθετηθεί για να υπάρχει η δυνατότητα επίβλεψης και παρατήρησης των κινήσεων των ζώων. Η αρκούδα δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε εκατοντάδες πόζες.
Τα περισσότερα ζώα του πάρκου Open Space and Mountain Parks (OSMP) δεν έχουν καταλάβει την παρουσία της ή δεν της δίνουν την ίδια σημασία, όπως η καφέ αρκούδα.
Recently, a bear discovered a wildlife camera that we use to monitor wildlife across #Boulder open space. Of the 580 photos captured, about 400 were bear selfies.🤣 Read more about we use wildlife cameras to observe sensitive wildlife habitats. https://t.co/1hmLB3MHlU pic.twitter.com/714BELWK6c
— Boulder OSMP (@boulderosmp) January 23, 2023
«Αυτό το ζώο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κάμερες και άδραξε την ευκαιρία. Αυτές οι φωτογραφίες μας έκαναν να γελάσουμε και πιστεύαμε ότι το ίδιο έκαναν και όλοι όσοι τις έβλεπαν», είπε ο εκπρόσωπος του OSMP, Φίλιπ Γκέιτς, σε δήλωση του.
Το OSMP δημοσίευσε μερικές από τις εικόνες στο Twitter και η αναπάντεχη λάτρης των selfie τράβηξε σύντομα τα βλέμματα πολλών χρηστών των social media.
Υπάρχουν 9 κάμερες ανίχνευσης κίνησης τοποθετημένες σε έκταση 46.000 στρεμμάτων του πάρκου. Ενεργοποιούνται όταν περνάει ένα ζώο. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι κάμερες τραβούν είτε ακίνητες φωτογραφίες είτε σύντομα βίντεο.
Αρκούδες, πουλιά, αλεπούδες και κουκουβάγιες είναι μερικά μόνο από τα ζώα που απαθανάτισαν οι κάμερες του πάρκου. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μάθουν «πώς τα τοπικά είδη χρησιμοποιούν το τοπίο γύρω μας», συμπεριλαμβανομένων των selfies της αρκούδας.
Οι κάμερες τοποθετούνται σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, που καθορίζονται από την παρουσία ιχνών και διαδρομών που έχουν καθαριστεί από ζώα.
«Αυτές οι κάμερες μάς βοηθούν να μάθουμε ποια ζώα υπάρχουν πραγματικά εκεί έξω», είπε ο Κρίστιαν Νούνες, οικολόγος άγριας ζωής στο OSMP, «και τι κάνουν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, μιας εβδομάδας ή ακόμη και ετών».
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.