Περιβαλλον

Αρκούδα ανακάλυψε κάμερα σε πάρκο και δε σταμάτησε να βγάζει selfie - Τράβηξε πάνω από 400

Οι viral φωτογραφίες της «selfie bear» από το Κολοράντο κλέβουν καρδιές σε όλο τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aρκούδα σε πάρκο στο Κολοράντο των ΗΠΑ απαθανατίστηκε σε 400 φωτογραφίες selfie - Οι εικόνες της έγιναν viral στα social media.
Αρκούδα που ανακάλυψε κάμερα κλειστού κυκλώματος βγήκε εκατοντάδες selfie © City of Boulder / Open Space & Mountain Parks

Aρκούδα σε πάρκο στο Κολοράντο των ΗΠΑ απαθανατίστηκε σε 400 φωτογραφίες selfie - Οι εικόνες της έγιναν viral στα social media.

Κάμερα σε πάρκο στο Κολοράντο των ΗΠΑ τράβηξε 580 φωτογραφίες, ωστόσο οι χειριστές της ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι πάνω από 400 ήταν μιας αρκούδας.

Η καφέ αρκούδα, που ζει σε ανοικτό πάρκο, στο Μπούλντερ του Κολοράντο, ανακάλυψε κάμερα κλειστού κυκλώματος και από τότε δεν έχει σταματήσει να βγάζει selfies.

Η συγκεκριμένη κάμερα έχει τοποθετηθεί για να υπάρχει η δυνατότητα επίβλεψης και παρατήρησης των κινήσεων των ζώων. Η αρκούδα δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε εκατοντάδες πόζες.

Τα περισσότερα ζώα του πάρκου Open Space and Mountain Parks (OSMP) δεν έχουν καταλάβει την παρουσία της ή δεν της δίνουν την ίδια σημασία, όπως η καφέ αρκούδα.

«Αυτό το ζώο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κάμερες και άδραξε την ευκαιρία. Αυτές οι φωτογραφίες μας έκαναν να γελάσουμε και πιστεύαμε ότι το ίδιο έκαναν και όλοι όσοι τις έβλεπαν», είπε ο εκπρόσωπος του OSMP, Φίλιπ Γκέιτς, σε δήλωση του.

Το OSMP δημοσίευσε μερικές από τις εικόνες στο Twitter και η αναπάντεχη λάτρης των selfie τράβηξε σύντομα τα βλέμματα πολλών χρηστών των social media.

Diva bear can't stop taking selfies on wildlife cam

Υπάρχουν 9 κάμερες ανίχνευσης κίνησης τοποθετημένες σε έκταση 46.000 στρεμμάτων του πάρκου. Ενεργοποιούνται όταν περνάει ένα ζώο. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι κάμερες τραβούν είτε ακίνητες φωτογραφίες είτε σύντομα βίντεο.

Αρκούδες, πουλιά, αλεπούδες και κουκουβάγιες είναι μερικά μόνο από τα ζώα που απαθανάτισαν οι κάμερες του πάρκου. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μάθουν «πώς τα τοπικά είδη χρησιμοποιούν το τοπίο γύρω μας», συμπεριλαμβανομένων των selfies της αρκούδας.

Οι κάμερες τοποθετούνται σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, που καθορίζονται από την παρουσία ιχνών και διαδρομών που έχουν καθαριστεί από ζώα.

«Αυτές οι κάμερες μάς βοηθούν να μάθουμε ποια ζώα υπάρχουν πραγματικά εκεί έξω», είπε ο Κρίστιαν Νούνες, οικολόγος άγριας ζωής στο OSMP, «και τι κάνουν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, μιας εβδομάδας ή ακόμη και ετών».

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ