Χιλιάδες ψάρια μολύνθηκαν και πέθαναν από τοξική ουσία στον ποταμό Όντερ της Πολωνίας
Τι ακριβώς συνέβη
Χιλιάδες ψάρια μολύνθηκαν και πέθαναν στον ποταμό Όντερ ο οποίος διαρρέει την Πολωνία και τη Γερμανία.
Μια άγνωστη πολύ τοξική ουσία στον ποταμό Όντερ, ο οποίος διαρρέει την Πολωνία και τη Γερμανία, φαίνεται πως είναι η αιτία για το μαζικό θάνατο ψαριών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος του γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου.
Μια ανάλυση των υδάτων του ποταμού, που έγινε αυτή την εβδομάδα, έδειξε στοιχεία για παρουσία «συνθετικών χημικών ουσιών, πολύ πιθανόν με τοξικές συνέπειες για τα σπονδυλωτά», ανέφερε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο προσθέτοντας ότι παραμένει ασαφές πώς η ουσία μπήκε στο νερό.
Σύμφωνα με το τοπικό ραδιοσταθμό rbb, το εργαστήριο του κρατιδίου διαπίστωσε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στα δείγματα νερού.
Ωστόσο ο επικεφαλής της πολωνικής εθνικής αρχής διαχείρισης υδάτων είπε στον ιδιωτικό σταθμό Polsat News πως η παρουσία υδραργύρου στο νερό δεν έχει επιβεβαιωθεί.
«Προς το παρόν, πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δεν έχουμε επιβεβαίωση για υδράργυρο στον Όντερ», δήλωσε ο Πρέμισλαβ Ντάτσα, ο επικεφαλής της πολωνικής υπηρεσίας διαχείρισης υδάτων.
Το υπουργείο στο Βραδεμβούργο, το κρατίδιο που περιβάλλει το Βερολίνο, ανακοίνωσε πως δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να υπολογιστεί πόσα ψάρια έχουν πεθάνει στην Πολωνία και τη Γερμανία.
«Οι αλυσίδες επικοινωνίας ανάμεσα στην πολωνική πλευρά και τη γερμανική πλευρά δεν δούλεψαν σ' αυτή την περίπτωση», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Βερολίνου Χανς Φόγκελ και πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν λάβει ενημέρωση από την Πολωνία για το συμβάν.
Σε μια δημόσια προειδοποίηση, που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα, οι κάτοικοι των περιφερειών Ούκερμαρκ και Μπάρνιμ κλήθηκαν να αποφεύγουν την επαφή με το νερό του Όντερ και ενός γειτονικού διαύλου.
Στην Πολωνία, ανώτερη τοπική αξιωματούχος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Πλατφόρμα Πολιτών δήλωσε πως θα καταθέσει πρόταση για να κηρυχθεί η περιφέρεια Λούμπους σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Η σχετική απόφαση επαφίεται στην κυβέρνηση.
«Σε καμιά περίπτωση να μην πλησιάζετε τον ποταμό Όντερ ούτε να αφήνετε ζώα να πίνουν απ' αυτόν», έγραψε στο Twitter η Ελζμπιέτα Άννα Πόλακ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.