- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλεκτρικά οχήματα: Μέσα στην εβδομάδα η έγκριση των αιτήσεων
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
Ξεκινά εντός της εβδομάδας η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων επιδότησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - Αύξηση του προϋπολογισμού για την επιδότηση ποδηλάτων.
Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων επιδότησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήγγειλε σήμερα αύξηση του προϋπολογισμού για την επιδότηση αγοράς ποδηλάτων τα οποία συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά σήμερα, μέχρι χθες το βράδυ (1η Σεπτεμβρίου) και μετά από 8 ημέρες συνεχούς λειτουργίας της πλατφόρμας, είχαν υποβληθεί 3.698 αιτήσεις, με συνολική απορρόφηση 3,3 εκατ. ευρώ (ποσοστό 7,2% των διαθέσιμων πόρων για το 2020) ενώ ο τζίρος της αγοράς στο διάστημα αυτό έχει διαμορφωθεί σε 23,2 εκατ ευρώ. Από τις αιτήσεις αυτές, οι 2.896 αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα, 513 δίκυκλα/τρίκυκλα, οι 266 ΙΧ επιβατικά, οι 20 επαγγελματικά βαν και 2 ταξί. Επίσης έχουν κατατεθεί 102 αιτήσεις για επιδότηση εγκατάστασης φορτιστή.
«Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν το ισχυρό ενδιαφέρον για την δράση που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους εταιρικούς στόλους για τους οποίους έχουν θεσπιστεί ισχυρά φορολογικά κίνητρα και μέσω του Νόμου 4710/2020 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», τονίζει το ΥΠΕΝ. Στα κίνητρα περιλαμβάνονται αυξημένες εκπτώσεις δαπανών για αγορά και φόρτιση των οχημάτων και αυξημένα ποσοστά απόσβεσης της επένδυσης.
«Επιπλέον θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη για την ενίσχυση του διαθέσιμου ποσού που αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεδομένου του μεγάλου όγκου των αιτήσεων και του ενδιαφέροντος που καταγράφεται. Η επιλογή του ποδηλάτου ως ένα από τα κύρια μέσα μετακίνησης είναι στόχος και πολιτική που με ικανοποίηση διαπιστώνεται ότι δικαιώνεται», προσθέτει το ΥΠΕΝ.
Υπενθυμίζεται τέλος η λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης (Ηelp Desk) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-18.00 , στα τηλέφωνα
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός
Γιατί βάζει πλώρη προς τουριστικά θέρετρα
Διαθέτουν οκτώ αισθήσεις, θυμούνται σχήματα για σχεδόν έναν χρόνο
Το λάθος που κάνουμε όλοι
Πού έφτασε η μέση θερμοκρασία
Προειδοποίηση για ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα
Ο κίνδυνος σύμφωνα με τους επιστήμονες
Πώς ο αέρας που αναπνέουμε αποκαλύπτει τις ανισότητες μιας πόλης
Μελέτη του World Weather Attribution δείχνει ότι το φαινόμενο θα ήταν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση
Η λειψυδρία δεν είναι φυσική καταστροφή, είναι μια δοκιμασία διακυβέρνησης
Νέα δεδομένα για ένα από τα πιο άγνωστα σαρκοφάγα του πλανήτη, μετά από 25 χρόνια ερευνών σε Βολιβία και Περού
Τα στοιχεία σοκ για τη «νέα πραγματικότητα» που διαμορφώνεται στον πλανήτη
Πάνω από 1 δισ. παιδιά απειλούνται ταυτόχρονα από καύσωνες, πλημμύρες, ξηρασία και ακραία καιρικά φαινόμενα
Θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Ένα ακόμη περιστατικό θανάτωσης στη Βόρεια Ελλάδα
Γιατί οι επιστήμονες ανησυχούν περισσότερο αυτή τη φορά
Η Γηραιά Ήπειρος θερμαίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή - Πάνω από 200.000 θάνατοι τα τελευταία 4 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.