- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χαβιέ Μπαρδέμ: Οι ωκεανοί μάς χρειάζονται
Έκκληση από τον διάσημο ηθοποιό για τη λήψη μέτρων που θα επιτρέψουν την προστασία της θαλάσσιας ζωής από τη μόλυνση
«Οι ωκεανοί μας βρίσκονται σε σημείο κατάρρευσης και είμαστε όλοι εν μέρει υπεύθυνοι» δηλώνει ο Χαβιέ Μπαρδέμ και ζητεί να υπογραφεί διεθνής συμφωνία.
«Οι ωκεανοί μάς χρειάζονται». Το μήνυμα αυτό έστειλε τη Δευτέρα από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός απηύθυνε έκκληση να υπογραφεί μιας διεθνής συμφωνία για την προστασία της θάλασσας. Ο Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετέχει σε εκστρατεία της Greenpeace, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων.
«Οι ωκεανοί μας βρίσκονται σε σημείο κατάρρευσης και είμαστε όλοι εν μέρει υπεύθυνοι» τόνισε ο Ισπανός ηθοποιός, καλώντας τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού να δράσουν «εδώ και τώρα». Ο Μπαρδέμ, που το 2008 τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ, εξέφρασε τη λύπη του για τις «πολλές άδειες θέσεις» που αντίκρισε κατά την ομιλία του.
«Οι ωκεανοί ανήκουν σε όλους, αλλά το μέλλον τους είναι σήμερα στα χέρια σας» υπογράμμισε πριν από την πρώτη προβολή ενός ντοκιμαντέρ με εικόνες από την αποστολή του το 2018 σε Ανταρκτική και Γροιλανδία.
«Είμαστε όλοι κακοί» επεσήμανε ο Μπαρδέμ, που συχνά ενσαρκώνει ρόλους «κακών» στον κινηματογράφο. «Όμως, στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει ένας Ντουέιν Τζόνσον (σ.σ. ήρωας ταινιών δράσης) να μας σώσει» προειδοποίησε.
Ο Μπαρδέμ εξέφρασε επίσης και την απογοήτευσή του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. «Δεν μπορούμε να ζούμε στην άρνηση» σχολίασε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.