- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το μεγαλύτερο γλυπτό πάγου του κόσμου θα έχει το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ
Ένας περιβαλλοντικός οργανισμός αποφάσισε να βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο
Μέσα στο 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέσυρε την χώρα από την «Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή», καθώς θεωρεί ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αναπόδεικτο και αποτελεί νοητικό κατασκεύασμα του ανθρώπου. Εντός του ίδιου έτους, επιπλέον, αναρωτήθηκε αστειευόμενος (;) για το αν τα αποτελέσματα της προεδρίας του θα οδηγήσουν μία μέρα στο να βρεθεί το πρόσωπο του στο Όρος Ράσμορ, δίπλα στους Τζορτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θίοντορ Ρούζβελτ και Αβραάμ Λίνκολν.
Ο φιλανδικός περιβαλλοντικός οργανισμός «Melting Ice» αποφάσισε να βοηθήσει και στα δύο παραπάνω, όσο καλύτερα μπορεί. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το «Project Trumpmore», το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ο αμερικανός πρόεδρος να δει το πρόσωπο του σκαλισμένο σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά και να είναι πλέον απαλλαγμένος από την απορία αν η κλιματική αλλαγή υφίσταται ή όχι.
Ο οργανισμός ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα γλυπτό του προσώπου του Τραμπ σε έναν παγετώνα ύψους 35 μέτρων στην Αρκτική, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί το μεγαλύτερο γλυπτό πάγου στον πλανήτη. Σκοπός είναι ο πρόεδρος να δει με τα ίδια του τα μάτια αν τελικά το γλυπτό θα παραμείνει ως έχει (οπότε και αν όλο αυτό το διάστημα είχε δίκιο) ή αν θα λιώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο (οπότε θα κατανοήσει ότι τόσο καιρό έκανε λάθος, αν και πιθανότατα δεν θα το παραδεχτεί).
Ο πρόεδρος του οργανισμού, Νικολά Πριετό, αναφέρει στην ιστοσελίδα τους για το εγχείρημα: «Πιστεύουμε ότι μέσα στην ασάφεια του, το φαινόμενο του θερμοκηπίου πάσχει από την έλλειψη ενός συγκεκριμένου συμβόλου. Ενός που θα αποδείξει αν υπάρχει ή όχι. Αυτό, λοιπόν, πάμε να κάνουμε: ένα επιστημονικό καλλιτεχνικό project».
Για την ολοκλήρωση του γλυπτού χρειάζονται 450.000$ ακόμη, οπότε σύντομα θα μπορείς να συνεισφέρεις στην ιστοσελίδα τους, ώστε να βοηθήσεις κι εσύ τον Ντόναλντ Τραμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κατά την οποία η Κλιματική Κρίση θα αμφισβητηθεί δεόντως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.