Περιβαλλον

Εξαφανίζονται σαρδέλες, μπακαλιάρος, γόπες, ροφός και συναγρίδα από τις ελληνικές θάλασσες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η WWF για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο… πιάτο μας.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
psarema.jpg
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την ανθρώπινη διατροφή.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή θα υπάρξουν άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.

Ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή, όπως το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.