Όταν η Κλιματική Αλλαγή απειλεί την ποιότητα της μπύρας σου
Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφερθεί στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για την καλλιέργεια του αμπελιού στη Μεσόγειο και για την ποιότητα του παραγόμενου κρασιού. Σήμερα θα δούμε πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και την ποιότητα της μπύρας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι (COP21) ετοίμασε ένα video όπου ένας ζυθοποιός στο Βέλγιο εξηγεί πως μετά από 115 χρόνια λειτουργίας του ζυθοποιείου, φέτος λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας κινδυνεύει η παραγωγή 7.000 λίτρων της διάσημης Βελγικής μπύρας.
Το μυστικό της επιτυχίας της συγκεκριμένης ζυθοποιίας κρύβεται στα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιεί αλλά και στην παραδοσιακή μέθοδο της παραγωγής. Ο Jean Van Roy εξηγεί στο video ότι η παραγωγή μπύρας χρειάζεται ψυχρές φυσικές θερμοκρασίες για να έχει μια άριστη ποιότητα. Εάν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που χρειάζεται, μπορεί και πάλι να γίνει η ζύμωση αλλά εις βάρος της ποιότητας. Εις βάρος της ποιότητας θα είναι και η χρήση ψυγείου, και όπως δηλώνει στο τέλος του video ο ζυθοποιός δεν έχει κανένα σκοπό να αντικαταστήσει τη φυσική μέθοδο ψύξης με την τεχνολογία.
Ο σκοπός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αυτό το video είναι να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των πολιτών και να γνωστοποιήσει τις θέσεις του στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι. Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών που συμμετέχει στην COP21 απαιτεί τη μείωση τουλάχιστον 40% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.
Ο ευρωβουλευτής Gerben- Jan Gerbrandy, μέλος της αντιπροσωπίας του ευρωκοινοβουλίου στην COP21, αναφέρει στο video ότι αν δεν καταφέρουμε να περιορίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σήμερα, το 2050 θα πρέπει να σταματήσουμε τις εκπομπές εντελώς.
Όπως αναφέρει και η παρουσιάστρια στο video η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ρυπαντής στον Πλανήτη μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών πρέπει να έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων πολιτών στις διεκδικήσεις της στην COP21. Ωστόσο οι διεκδικήσεις για ένα ζωντανό πλανήτη δεν τελειώνουν στο Παρίσι. Η καθημερινότητα μας και πόσο ο καθένας μας συμβάλει με τον τρόπο ζωής του στην υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια μάχη που δεν σταματάει ποτέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.