Life in Athens

City lover 238

Ο κ. Andr. Κr. μού έγραψε για το τοπωνύμιο «Θησείο»

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
ΤΕΥΧΟΣ 238
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89408-200963.jpg

Ο κ. Andr. Κr. μού έγραψε για το τοπωνύμιο «Θησείο» (στη φωτογραφία ο σταθμός), τη μη πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς και τη γεωγραφικά λανθασμένη αναβίωση του τοπωνυμίου «Χολαργός». Ο κ. Φώτης Χαλόφτης διαθέτει εξαίρετες φωτογραφίες από το μουσείο των τρένων στη Λιοσίων, ενώ ο κ. Θανάσης Ρίζος από τον ΗΣΑΠ μού έστειλε το βιβλίο «130 χρόνια ΣΑΠ - ΕΗΣ - ΗΣΑΠ». Ο κ. Θόδωρος Βαλμάς μού έδωσε σπάνιες φωτογραφίες για παλιούς κινηματογράφους και ιδέες για θέματα της στήλης. Ο κ. Μάνος και κ. Βασίλης (blogspot Cinemahellas) μού έδωσαν πληροφορίες επίσης για κινηματογράφους. Η κ. Αγγελική Γιαν. και ο κ. Νίκος Εδ. Καρ. μού γράφουν για το «Βανκούβερ απαρτμάν» (Μαυρομματαίων και Δεριγνύ, όχι Χέυδεν) ότι ήταν έργο επανακάμψαντος εκ Καναδά ομογενούς.

Η κ. Έλενα (κατά κόσμον Μ.Δ.) και οι κ. Βαγγέλης Ασβεστάς και Γιώργος Γκούντης μού δώσανε αριάδνειους μίτους για τους δυο τάφους του Ψυχικού. Η κ. Μαρία Καψοκεφάλου αναφέρεται στο ιστορικό κτίριο του σχολείου στο Παγκράτι (4ο ,7ο, 28ο) και στην οικεία Ένωση Αποφοίτων. Πληροφορίες σε kapsok@aua.gr

Η κ. Μαρία Δημ. και ο κ. Φώτης Νικ. αναφέρθηκαν στον «Kήπο του βιβλίου» στο Μοναστηράκι, η πρώτη αναζητώντας μια πιθανή συνέχιση της επιχείρησης και ο δεύτερος με σκωπτική διάθεση απέναντι στον τωρινό βιβλιοπώλη.

Οι κ. Αλέξανδρος, Έκτωρ Κρατ. και Β. Λατσ. μού άσκησαν έντονη κριτική, από κομμουνιστική, αντι - εκσυγχρονιστική και ορθόδοξη θρησκευτική σκοπιά αντίστοιχα. Αναπτύξαμε τη σχετική ιδιωτική αλληλογραφία.

Ο κ. Βασίλης Μητσ. με ρώτησε τι ήταν η Δόμνα Βισβιζή, που η προτομή της υπάρχει στο Πεδίο του Άρεως. Η απάντηση: Θρακιώτισσα ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης. Η κ. Λία Σπαρτ. με ρώτησε για δύο δρόμους. Απάντησα ότι ο φον Κάραγιαν ήταν μέγας Γερμανός αρχιμουσικός, ενώ ο φον Κοζάνης μού είναι άγνωστος. Ο κ. Δημήτρης Ναυρ. με ρώτησε (μάταια) για την οδό Πολυδώτου στο Περιστέρι. Αναρωτιέμαι όμως μήπως ο Δήμος εννοεί Πολυγνώτου.

Οι κ. Μαρία Τζ. από Κυψέλη (άλλαξε το μέιλ σας) και Βάσια Λυρ. από Φάληρο μού έγραψαν σε ζωοφιλική βάση. Η κ. Πατρίτσια Βοσιέτσκα μού έστειλε ένα συγκινητικό μέιλ για ένα διασωθέν αρσενικό γατάκι στο Δασκαλιό, το οποίο, λόγω πλήθους άλλων κατοικιδίων, το προσφέρει προς υιοθεσία (τηλ.: 698 3380483).

Για τα 80χρονα του Κώστα Καρυωτάκη μού γράψανε οι κ. Ηλίας Μπ., Πάβλος (σικ) Χαμπ., και –με πολλή συγκίνηση– η κ. Αγγελική Ζ. από Σαλονίκη και ο κ. Τάσος Σιδ. από Θησείο.

Καλά λόγια για το τελευταίο μου βιβλίο μού στείλανε η κ. Μίκα Παν. και ο κ. Τάσος Παπ., που γράφει λογοτεχνία και ο ίδιος. Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Σ. με ρωτάει αν είναι πραγματική η Μαρίκα που μου «δίνει» αθηναιολογικό υλικό στο φύλλο της πενταετίας. Όχι, ήταν ένα διήγημα.

Ευχαριστώ πολύ όλες και όλους, συμφωνούντες, διαφωνούντες, επικρίνοντες, εκθειάζοντες και συμπληρώνοντες, που μπήκαν στον κόπο να μου γράψουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ