Εξοικονομούλης by ΔΕΗ: τα Σάββατα του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένα στα παιδιά
Life in Athens

Εξοικονομούλης by ΔΕΗ: τα Σάββατα του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένα στα παιδιά και τον πλανήτη

Μια αξέχαστη εμπειρία για την προστασία του περιβάλλοντος από τη ΔΕΗ
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξοικονομούλης της ΔΕΗ: προγράμματα εκπαίδευσης εξοικονόμησης ενέργειας για τα παιδιά το Φεβρουάριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Λένε ότι το μέλλον είναι η νέα γενιά. Είναι αυτή που με τη δράση τους θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο κόσμο. Ένα πράσινο πλανήτη που όλοι θα απολαμβάνουμε τα αμέτρητά οφέλη του. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζονται τα κατάλληλα εφόδια, όπως είναι η υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής. Αυτός θα έρθει μέσα από την βιωματική γνώση των παιδιών και την απόκτηση εμπειριών. Και είναι κάτι που η ΔΕΗ έχει κατανοήσει καλά και συμβάλλει με κάθε μέσο στην επίτευξη του.

Με αποδέκτες τους μικρούς μας φίλους, η ΔΕΗ οργανώνει εκπαιδευτικές συναντήσεις με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο Εξοικονομούλης, ο ήρωας της- και πλέον καλύτερος φίλος των παιδιών, πηγαίνει κάθε Σάββατο στη Δημοτική Αγοράς Κυψέλης και με ένα διασκεδαστικό τρόπο τους μαθαίνει tips για ένα πιο πράσινο πλανήτη. Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι; Ποια είναι η ώρα που πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση τους; Ποια είναι τα οφέλη για το περιβάλλον;

Εξοικονομούλης by ΔΕΗ: τα Σάββατα του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένα στα παιδιά

Έτσι, η εκπαίδευση αποκτά μια πιο παιχνιδιάρικη διάσταση και είναι πιο ελκυστική για τα παιδιά. Γιατί σημασία έχει, να βρίσκουμε εμείς διαδραστικούς τρόπους να τους προσεγγίζουμε και όχι να τους βομβαρδίζουμε με πληροφορίες που θα καταχωνιάσουν στην άκρη του μυαλού τους και δε θα ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν και διαχειριστούν.

Μέσα από αυτή την πρωτότυπη και εναλλακτική δράση, τα παιδιά ζουν μια αξέχαστη εμπειρία ταυτόχρονα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, παίζουν ξέγνοιαστα και κερδίζουν αναμνηστικά δώρα. Έτσι, θα έχουν ένα ζωντανό ενθύμιο από αυτή την τόσο όμορφη δραστηριότητα. 

ΔΕΗ, Εξοικονομούλης

Και κάπως έτσι, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, κάθε Σάββατο μετατρέπεται σε ψυχαγωγικό παιδότοπο και σε ένα συναρπαστικό χώρο που γεννιούνται «οράματα» για ένα καλύτερο μέλλον. Με οδηγούς τα παιδιά, είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε ένα πιο βιώσιμο πλανήτη και να διαμορφώσουμε μια ζωή που θέλουμε να ζούμε. Γιατί παρέα, όλα τα μπορούμε καλύτερα!

Η δράση πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, για όλο τον Φεβρουάριο, στην αίθουσα Creative Lab 2 της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, στη Φωκίωνος Νέγρη 42, με ελεύθερη είσοδο. Πραγματοποιούνται 5 εκπαιδευτικές ενότητες μέχρι 10 συμμετοχές σε καθεμία, διάρκειας 45’ από τις 11:00 έως και τις 15:00.

Κάντε την κράτησή σας και μάθετε περισσότερα εδώ.

Δειτε περισσοτερα