Life in Athens

Σερσέ λα φαμ: Ένας περίεργος συνδυασμός ελληνικού καφενείου και γαλλικό μπιστρό

Κάποιες Πέμπτες τραγουδάει εκεί η Άρτεμις Ματαφιά

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σερσέ λα φαμ: Το καφέ - μπιστρό στην οδό Μητροπόλεως που εμφανίζεται live η Άρτεμις Ματαφιά στο πρόγραμμα «Ταξίδι χωρίς αντίο» με τον Κώστα Γιαξόγλου.

Σερσέ λα φαμ: Το καφέ - μπιστρό στην οδό Μητροπόλεως που εμφανίζεται live η Άρτεμις Ματαφιά στο πρόγραμμα «Ταξίδι χωρίς αντίο» με τον Κώστα Γιαξόγλου.

Δεν το έγραψα κατά λάθος με Ελληνικά γράμματα το όνομα του μαγαζιού, έτσι είναι γραμμένο επίτηδες, μια και η Γαλλική έκφραση έχει περάσει στα Ελληνικά – δεν θα ήταν το ίδιο αν το μαγαζί λεγόταν «Ψάχτε τη γυναίκα», και δεν είναι ακριβώς αυτή η έννοια της φράσης έτσι κι αλλιώς.

Σερσέ λα φαμ: Ένας περίεργος συνδυασμός ελληνικού καφενείου και γαλλικό μπιστρό

Το «Σερσέ λα φαμ» είναι χαριτωμένο, κόζυ, «γουστόζικο» όπως θα έλεγε κάποιος γουστόζος, με νόστιμα πιάτα και καλές τιμές (οι σύνθετες σαλάτες 7-8 ευρώ, ένα ωραιότατο λαβράκι με πάπρικα 19 ευ), παρόλο που βρίσκεται φάτσα-φόρα στην πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας. Το καλύτερο όσον αφορά το μαγαζί, εκτός από την αίσθηση του χιούμορ του, είναι… η Άρτεμις Ματαφιά. Η οποία ήταν τυχαία ανακάλυψη (την πέτυχα πριν πολλά χρόνια να τραγουδάει σε κουτούκι στον Πειραιά) και την ακολουθώ όπου πάει, επειδή έχει φωνή-καμπάνα, φωτεινή διάθεση, και πολύ μεγάλο ρεπερτόριο: μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα, από λαϊκά, ελαφρο-λαϊκά και Νέο-Κυματικά Ελληνικά μέχρι Αμερικάνικα jazz, folk, pop, rock τραγούδια, και από Ιταλικά μέχρι Γαλλικά, σίγουρα Ρώσικα και Κινέζικα άσματα, έτσι και το βάλει στο νου της.

Το πρόγραμμα που κάνει τις Πέμπτες, για την ακρίβεια κάθε δεύτερη Πέμπτη, στο «Σερσέ λα φαμ» έχει τον γενικό τίτλο «Ταξίδι χωρίς αντίο». Κυρίως Ελληνικά τραγούδια, αλλά και παραγγελιές του κοινού, και κάποια που έχει γράψει η ίδια η Άρτεμις, γιατί γράφει πολύ νόστιμα τραγούδια όταν έχει κέφια. Το μαγαζί ταιριάζει γάντι με την χαλαρή, άνετη διάθεση που έχει πάντα η Άρτεμις όταν τραγουδάει για άλλους… υποθέτω την ίδια διάθεση έχει και όταν τραγουδάει στο μπάνιο της, απλώς όταν την ακούμε εμείς, όχι στο μπάνιο παρά σε ταιριαστούς χώρους σαν το «Σερσέ λα φαμ», καταφέρνει πάντα να φτιάχνει και τη δική μας διάθεση.

Σερσέ λα φαμ: Ένας περίεργος συνδυασμός ελληνικού καφενείου και γαλλικό μπιστρό
Άρτεμις Ματαφιά, Κώστας Γιαξόγλου

«Σερσέ λα φαμ», Μητροπόλεως 46, τηλ 2103222020. Κάθε δεύτερη Πέμπτη, λάιβ η Αρτεμις Ματαφιά στο πρόγραμμα «Ταξίδι χωρίς αντίο», από 9.00 μμ ως 11.00 περίπου. Στο πιάνο την συνοδεύει ο πολύ καλός Κώστας Γιαξόγλου.    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ