- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια πολύχρωμη κυψέλη παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στα Ιλίσια από τον Δήμο Αθηναίων
Όαση χαράς και ξεγνοιασιάς στον ανανεωμένο χώρο ψυχαγωγίας
Δήμος Αθηναίων: Αναμόρφωσε πλήρως ακόμη μια παιδική χαρά της πόλης - Νέος χώρος ψυχαγωγίας στη γειτονιά των Ιλισίων, σε έκταση 300,91 τ.μ.
Ακόμη μια παιδική χαρά της πόλης αναμόρφωσε πλήρως ο Δήμος Αθηναίων.
Έντονα χρώματα αλλά και πολλή δράση περιμένουν τους μικρούς Αθηναίους στην αναμορφωμένη παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων, στη γειτονιά των Ιλισίων.
Αυτός ο ανανεωμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος ψυχαγωγίας έκτασης 300,91 τ.μ, που περικλείεται από τις οδούς Ουμπλιανής και Διοχάρους, μετατράπηκε σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς, με πολλά και ενδιαφέροντα όργανα παιχνιδιού.
Με στόχο να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών, τοποθετήθηκαν όργανα και δημιουργήθηκαν πυλώνες παιχνιδιού για παιδιά βρεφικής, νηπιακής και προσχολικής ηλικίας.
Η πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού διαθέτει, μεταξύ άλλων, μια διθέσια μεταλλική κούνια με καθίσματα νηπίων, έναν διπλό πύργο – σπιτάκι με πολλές λειτουργίες και προσβάσιμη σκάλα, τσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, μια εντυπωσιακή πολυλειτουργική τραμπάλα πολλών θέσεων, καθώς και ένα σύστημα πολυλειτουργικών επιφανειών για νήπια με κατασκευή αναρρίχησης και αιώρα.
Η παιδική χαρά έχει μεταλλική περίφραξη, ενώ η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός της επιτρέπουν στα παιδιά να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους χωρίς φόβο.
Ο χώρος διαθέτει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας, αλλά και ασφαλές δάπεδο που κρατάει τους μικρούς επισκέπτες μακριά από τραυματισμούς.
«Σε αυτή την ανανεωμένη παιδική χαρά στα Ιλίσια η δημιουργικότητα και η φαντασία συναντούν το παιχνίδι και το χαμόγελο. Ο χώρος άλλαξε ριζικά όψη και έγινε ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μας.
»Μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή «φωλιά» παιχνιδιού που επιτρέπει σε κάθε μικρό δημότη να αποκτήσει ευχάριστα βιώματα, να κοινωνικοποιηθεί, να ενισχύσει τις δεξιότητες του, να απελευθερωθεί», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Η παιδική χαρά ενισχύθηκε με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου τοποθέτησαν νέα παγκάκια, βρύση, καλαθάκια, κάδους απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επισκεπτών της, μικρών και μεγάλων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.